Як змусити орхідею цвісти: знадобляться лише три шматочки льоду

1 лютого 2023, 11:34оновлено 3 лютого 2023, 09:25
Чим полити орхідеї, щоб цвіли? Просто загляньте у свою морозилку, там точно є те, що змусить рослину випустити квітконос.

Як поливати орхідею кубиками льоду
Як поливати орхідею кубиками льоду / Фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Орхідея - одна з найкрасивіших кімнатних рослин, і кожен квітникар, у якого вдома росте ця тропічна красуня, хотів би, щоб орхідея цвіла якомога частіше. Є один спосіб змусити орхідею цвісти повторно. Весь секрет у поливі. Якщо поливати орхідеї кубиками льоду, то, по-перше, можна домогтися ідеальної кількості води для поливу. А, по-друге, рослина порадує позаплановим цвітінням.

Полив орхідеї льодом

Думки досвідчених квітникарів щодо того, чи можна поливати орхідеї кубиками льоду, відрізняються. Деякі вважають, що такий полив орхідей - найкращий спосіб зберегти рослини живими та здоровими. Інші ж впевнені, що це приносить більше шкоди, ніж користі.

відео дня

У чому плюси:

  • Заморожена вода вбиває бактерії, але не всі. Хоча насправді ті бактерії, які здатні пережити замерзання, не становлять загрози для рослини.
  • Деякі види орхідей дуже чутливі до сезонних опадів. Завдяки їм вони дізнаються, коли цвісти. Чим чутливіший корінь орхідеї до температури, тим більша ймовірність цвітіння квітки від поливу кубиками льоду.
  • Орхідеї дуже люблять вологу, але будуть не в захваті від надмірно вологого ґрунту. З кубиками льоду ця проблема розв‘язується ідеально - вони розтануть, і вода рівномірно розподілиться по корінню.

Рисовий лід для поливу орхідей

Якщо заморозити лід за особливим рецептом, то орхідею можна не лише "напоїти", але й "нагодувати".

Для приготування рисового льоду потрібно використовувати воду, в якій господині промивають рис. Бажано, щоб вона була не з-під крана.

Плюс рисової води полягає в тому, що в ній міститься магній, кремній, залізо та фосфор. Вони дуже важливі для фотосинтезу, впливають на стійкість до стресів рослини та сприяють хорошому зростанню.

У зв'язку з цим не виливайте ту саму каламутну воду з-під рису, краще просто заморозьте її.

Як поливати орхідеї льодом

Покладіть три кубики льоду поверх шматочків кори або моху, уникаючи контакту з листям або корінням, що стирчать з горщика.

Зазвичай після поливу кубиками льоду зайва вода не витікає.

При цьому холод не зашкодить рослині, тому що лід тане відносно швидко.

Університетські дослідження рекомендують починати з трьох кубиків льоду на тиждень і стежити за рослиною, щоби переконатися, що води достатньо. Щоб зрозуміти, чи достатньо ви напоїли свою орхідею, просто подивіться на її коріння. Якщо воно сріблястого кольору, значить потребує вологи. Якщо яскраво-зелене, то повністю зволожене. Також в орхідей, які страждають від нестачі вологи, буде зморшкувате, тьмяно-зелене, м'яке листя.

Раніше Главред писав, що робити, якщо коріння орхідеї вилізло з горщика.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти