Яке борошно найшкідливіше для здоров'я, а яке навпаки швидко допоможе схуднути

27 липня 2022, 05:15
Главред розбирався, який вид борошна найшкідливіший, а який ідеально підходить для схуднення.
гречка, зерно, борошно
Яка мука корисна при схудненні / Здоров'я

Господині часто задаються питанням - який вид борошна ідеально підходить для домашньої рум'яної випічки, а який найшкідливіший для здоров'я. Яке борошно варто включати для раціону для якнайшвидшого схуднення і відсутності проблем із травленням. Главред розбирався у цих питаннях.

Сама шкідлива борошно

Як це але дивно, але самим шкідливим борошном вважається найпоширеніша біла пшенична мука вищого сорту, адже це повністю перероблений продукт, який не має жодної користі для людини, бо в результаті промислової обробки від пророслої пшениці не залишається й сліду від корисних властивостей.

Борошно - дуже калорійний продукт, надмірне вживання якого запросто може викликати ожиріння та супутні небезпечні хвороби. Також борошно підвищує артеріальний тиск і часто викликає різноманітні алергічні реакції.

відео дня

Від борошняної випічки можуть виникнути проблеми з печінкою через високий вміст глюкози та жирів.

Пшеничне борошно шкідливе для людей із непереносимістю глютену –целіакією.

Корисна борошно для дітей і дорослих

Якщо ви дбаєте про своє здоров'я, дієтологи рекомендують обирати не білу пшеничну муку вищого сорту, а продукти грубого помелу, без хімічної обробки і штучних добавок.

Рекомендуємо спробувати різноманітні види борошна - кукурудзяне, гречане, житнє, рисове, горохове... цей список дуже великий, на будь-який смак. Главред розбирався, для чого використовують кожен із цих видів борошна.

Борошно
Найкорисніша борошно для здоров'я / goodfon.ru

Найкорисніше борошно для схуднення

Для того, аби швидко розпрощатися із зайвими кілограмами, підійде лляне борошно, адже вони містить мінімальну кількість калорій, а також корисну Омега-3, але, його не слід використовувати у випічці, адже воно вкрай "примхлива".

При правильному харчуванні можна вживати і ячне борошне, воно багате клітковиною і корисне для шлунково-кишкового тракту. На третьому місці для тих, хто сидить на дієті й бореться із зайвою вагою – вівсяне борошно.

продукти_яйца_мука_еда_пища
Яка мука підходить для випічки / 1zoom.ru

Яке борошно корисне для кишківника

Для кишківника ідеальне борошно, яке містить велику кількість клітковини – лляне, гречане, житнє, кукурудзяну і рисове. Кожен із цих видів має свої корисні властивості і при помірному вживанні корисний для кишківнка і при схудненні.

Таким чином, найпоширенішим видом борошна й одночасно найшкідливішим є біле пшеничне вищого сорту. Замінити цей продукт дуже складно, адже без нього випічка відразу втрачає свої властивості – легкість, пишність, м'якість. Основне правило - вживати її в міру і не нехтувати іншими корисними видами борошна.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти