Яка риба накопичує ртуть і небезпечна для тіла - відповідь дієтолога

29 листопада 2021, 15:55
Як каже відомий медик-дієтолог Євген Арзамасцев, саме ця, задоволена популярна в кулінарії риба, накопичує важкі метали, в тому числі ртуть.
Риба
Яка риба накопичує ртуть і небезпечна для тіла - відповідь дієтолога / ua . depositphotos.com

Є певна кількість "корисних" продуктів, які легко можуть нашкодити організму. Про це повідомляється лікар-дієтолог Євген Арзамасцев в ефірі телеканалу "Москва 24".

За його словами, небезпеку може становити риба тунець. Протягом життя вона накопичує важкі метали, в тому числі ртуть.

"Важливо розуміти, що тунець - це велика риба, з великим терміном життя. А чим довше живе риба, тим більше шкідливих компонентів вона може накопичити", - повідомив дієтолог.

відео дня

Крім того, Арзамасцев попередив любителів вівсянки швидкого приготування, яка може привести до порушення обміну речовин через швидку засвоюваність.

"Є вівсяні пластівці, а є цільна вівсянка. Вівсяні пластівці - це той продукт, який максимально швидко оброблений", - зазначив лікар.

На його думку, вкрай шкідливим продуктом може бути і йогурт.

"Для того, щоб йогурт був смачнішим, виробники, крім фруктів, можуть туди додавати консерванти, барвники і цукор", — зазначив лікар.

Крім того, Арзамасцев порадив ретельніше вибирати яблука, привезені з інших країн.

"Швидше за все, такі плоди сильно оброблені. Їх шкірка покрита воском для того, щоб вони були красивими, а ще на них наносяться антигрибкові речовини для збереження від паразитів і грибка під час перевезення", —підсумував він.

читайте такожКомаровський повідав, з якої риби небезпечно готувати суші


Нагадаємо, раніше відомий дієтолог Альбіна Комісарова розповіла, що лосось, Атлантичний оселедець, червона і чорна ікра, сардини, мідії, устриці, райдужна форель і скумбрія - кращі джерела омега-3. Також вона назвала приховану загрозу тунця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти