Які квіти не можна тримати вдома: найнебезпечніші рослини, з'їдять щастя і здоров'я

14 лютого 2023, 18:44оновлено 15 лютого 2023, 15:47
Розповімо, які квіти приносять в будинок біду і проблеми зі здоров'ям, а які рослини принесуть благополуччя.
Які квіти не можна тримати в будинку
Які квіти не можна тримати в будинку / pixabay.com

Вважається, що прикрасити квартиру або здивувати винуватця урочистостей можна за допомогою квітки в горщику, але яскраві квіти і листя можуть таїти в собі небезпеку. Перед тим, як здивувати потрібно розібратися, які квіти не можна тримати в будинку. Як не дивно, але домашні рослини можуть зруйнувати здоров'я, а також зведуть нанівець любов, відносини в родині, достаток. Тому варто знати, які квіти небезпечні.

Главред розповімо, чим удобрити троянди, щоб вони цвіли пишним цвітом до пізньої осені "Чим підгодувати троянди навесні: 4 простих та ефективних народних засобів для пишних та ароматних квітів".

Які квіти не можна тримати в будинку: наукові доводи

Відомо, що рослини можуть бути небезпечними для тварин і людей. Ця небезпека криється в їх голках, шипах і отруйному соку. Наука назвала, які квіти шкідливо тримати в будинку і тому є вагомі причини.

відео дня
  1. Диффенбахія - ця квітка небезпечна для людини і тварин, так як в її стовбурі і листі присутній білий сік. До його складу входять речовини, що вражають слизові оболонки. В результаті необережного поводження можуть виникнути опіки і сильні алергічні реакції.
  2. Азалія - це ще одна квітка, яку краще не приносити. В даному випадку відповідь на питання, які квіти не можна тримати вдома криється в соку невеликого кущика з яскравими квітами. При попаданні в організм людини або тварини він викликає нудоту, блювоту, запаморочення, порушення ритму серця.
  3. Монстера - яскравий представник ліан і пальм, якими так люблять прикрашати приміщення. Небезпека цієї рослини криється в дрібних голках, розташованих на візерункових листках. При неакуратному поводженні монстера може встромити в шкіру свою "зброю" і викликати відчуття печіння.
  4. Трихоцериус – яскравий представник сімейства кактусових. Він цвіте величезними квітами, відрізняється невибагливістю, але таїть в собі небезпеку. Крім довгих голок кактус має речовину алкалоїд мескалін, що негативно впливає на центральну нервову систему, провокує зорові галюцинації. При потраплянні на шкіру сік кактуса може викликати оніміння ділянки.

Варто відзначити, що всі квіти, які не можна тримати вдома виростають в теплих країнах, а їх отруйність, колючки і голки – захист від тварин і птахів. Тому потрібно бути обережними і при наявності таких рослин будинку прибрати подалі і вище, щоб діти і тварини не дісталися до отрути.

Які рослини не можна тримати вдома: прикмети

Крім науково доведеної небезпеки квітів існують ще й повір'я, які приписують їм магічні властивості відлякувати щастя, любов і добробут. Розповімо, які рослини не можна тримати вдома, прикмети про кожного з них.

  1. Кактус. Ці колючі рослини популярні і навіть прекрасні, але їм приписують здатність псувати відносини в сім'ї, провокувати алкоголізм і сприяти невдалому заміжжю.
  2. Тещин язик - рослина, яку можна зустріти скрізь. Йому приписують можливість накликати біду в сімейне життя, а також спонукати чоловіка піти з сім'ї. У жінок квітка може відібрати енергію і бажання жити. Тещин язик - відповідь на питання, які квіти не можна тримати вдома самотнім жінкам.
  3. Диффенбахія. Цей кущ з яскравим листям має отруйний сік, а також здатний забирати сили і енергію у всіх членів сім'ї. Тому краще подумати перед покупкою.

Існують і такі рослини, про шкоду яких ведуться суперечки. Одним з них є фікус. З одного боку, вважається, що він провокує безпліддя, а з іншого – його наділяють здатністю допомагати в зачатті.

Які квіти можна тримати вдома

Якщо є небезпечні рослини, повинні бути і ті, які залучать всі блага. Які квіти тримати вдома для щастя, здоров'я і благополуччя? У список входить:

  • гібіскус може покращити відносини в родині і допомогти знайти другу половинку;
  • герань - збільшує кількість життєвих сил, змінює сприйняття життя на більш філософське;
  • толстянка - грошове дерево, яке приносить багатство в будинок і сприяє вашому кар'єрному росту.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти