Які продукти не потрібно їсти людям після 45 років - відповідь дієтолога

19 жовтня 2021, 01:41
Перш за все, дієтолог Анна Петрова порадила категорично відмовитися від випічки, яка викликає набряки, погіршує шкіру і когнітивні здібності.
Старість
Які продукти не потрібно їсти людям після 45 років - відповідь дієтолога / ua.depositphotos.com

Вікові зміни організму повинні супроводжуватися коригуванням щоденного раціону для збереження здоров'я. Про це розповіла в інтерв'ю порталу "Вечірня Москва" відомий дієтолог Анна Петрова.

За її словами, після 45 років необхідно відмовитися від їжі, що містить велику кількість калорій, консервантів і жирів. Фахівець зазначила, що через перебудови в організмі певні продукти можуть збільшити ризик раку, діабету і хвороби Альцгеймера.

Перш за все, вона порадила відмовитися від випічки, яка викликає набряки, погіршує шкіру і когнітивні здібності. Крім того, цукровмісні продукти і кондитерські вироби сприяють розвитку атеросклерозу, можуть привести до інсульту або ішемічної хвороби серця.

відео дня

В якості альтернативи Петрова запропонувала вживати дієтичні десерти на фруктовій або овочевій основі, запіканки, сухофрукти, а також бездріжджового хліба.

"Поступово замінюйте шоколад на фініки, чорнослив, банани, яблука. Можна вживати шоколад темних сортів, в ньому менше цукру і більше корисних речовин. У людей, які переїдають солодощі, крім ризику роздобути згадані раніше хвороби, ще й утворюється так зване "цукрове обличчя". Його видимими ознаками є тьмяний колір, поява пігменту, червоних плям, набряклість, може з'явитися витончення брів, виникає млявість", — пояснила дієтолог.

читайте такожЯк вивести з організму сечову кислоту: ефективні народні засоби і дієта

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти