Які продукти не можна їсти людям старше 60 років-відповідь медика

23 вересня 2021, 04:45
Є певна кількість продуктів, вживання в їжу яких потрібно швидко, максимально та якомога довше знизити людям, які перетнули поріг шістдесятиріччя.
Цукор
Які продукти не можна їсти людям старше 60 років - відповідь медика / ua.depositphotos.com

Деякі продукти викликають передчасне старіння організму і тому людям старше 60 років потрібно звести їх кількість до мінімуму. Про це заявив доктор медичних наук Михайло Гінзбург розповів в інтерв'ю порталу "Народні новини".

В першу чергу, медик звернув увагу на продукти, в яких багато цукрів, наприклад ‒ варення або мед. Лікар попередив про небезпеку їх додавання в чай, так само як і про вживання цукерок або кондитерських виробів. Щоденною нормою він назвав не більше 20 грамів цукру в день.

Крім того, загрозу для організму несе соняшникова олія через наявність жирних кислот, які провокують вікові хвороби. Замість нього рекомендується вживати оливкову олію.

відео дня

"Варто відмовитися від продуктів з високим глікемічним індексом. До них відносяться вироби з білої просіяного борошна, білий хліб, нарізні батони, де практично немає харчових волокон. Також до них відносяться картопля і рисові каші", — додав дієтолог.

Зрештою, Гінзбург радить звести людям категорії 60 + до мінімуму кількість червоного м'яса в раціоні і замінити його рибою або птахом. Корисним буде збільшення в раціоні кисломолочних напоїв, круп грубого помелу і овочів (особливо цибулі та часнику).

читайте такожТоп-3 корисностей для здоров'я, що наступають після відмови від цукру

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли Нова ознака поширеного типу діабету

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти