Які продукти не можна їсти літнім людям - відповідь гастроентеролога

2 жовтня 2021, 00:51оновлено 2 жовтня 2021, 15:57
Чим старша людина, тим важче їй справлятися з перетравленням їжі, говорить гастроентеролог Нурія Діанова. І тому потрібно ретельно стежити за харчуванням.
Продукт
Які продукти не можна їсти літнім людям - відповідь гастроентеролога / ua.depositphotos.com

Літня людина - для того, щоб не нашкодити здоров'ю і не спровокувати загострення вже існуючих захворювань – потрібно виключити зі свого харчування певні продукти. Про це розповіла в інтерв'ю Радіо Sputnik відомий лікар-дієтолог і гастроентеролог Нурія Діанова.

Чим старша людина, тим важче їй справлятися з перетравленням їжі. Особливо це стосується певних продуктів, тому, за словами дієтолога, літнім краще відмовитися від промислових напівфабрикатів, в яких багато добавок і підсилювачів смаку.

"В силу уповільнення метаболізму, наявності зайвої ваги, наявності захворювань серця або діабету, готові напівфабрикати треба мінімально використовувати, віддавати перевагу готувати їжу самим, це буде більш якісна їжа", — порадила Діанова.

відео дня

Як каже медик, консервовані вироби потрібно намагатися споживати мінімально. І краще виключно в першій половині дня. Особливо це стосується людей із зайвою вагою, гіпертонією і цукровим діабетом. Також потрібно обмежити споживання червоного м'яса і віддати перевагу рибі і птиці, які легше перетравлюються.

читайте такожУ МОЗ пояснили, чи можна колоти AstraZeneca літнім людям

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти