Які продукти не можна їсти при хворобах серця - коментар дієтолога

4 грудня 2021, 01:50
Дієтолог Анна Коновалова зазначила, що людям точно необхідно стежити і за кількістю споживаної солі (і є не більше п'яти грамів за одну добу).
Продукт
Які продукти не можна їсти при хворобах серця - коментар дієтолога/ ua.depositphotos.com

Людям з хворобами серця потрібно обмежити вживання продуктів, які містять велику кількість насичених жирів, трансжирів і цукру. Про це в коментарі порталу РИА Новости дієтолог і ендокринолог Анна Коновалова.

"В першу чергу слід обмежити споживання жирних сортів м'яса і птиці, жирних молочних продуктів, продукти глибокої переробки. ВООЗ рекомендує включати в раціон насичені жири в кількості до 10% від загальної добової калорійності раціону, трансжири — до 1%", — розповіла вона.

Коновалова додала, що людям необхідно стежити і за кількістю споживаної солі (не більше п'яти грамів на добу). Продукти з великою кількістю доданих цукрів також варто зменшити до 5-10% від добової калорійності.

відео дня

"До них відноситься не тільки цукор, але і мед, варення, джеми, сиропи, концентровані соки", — сказала вона.

За словами Коновалової, людям зі слабким серцем потрібно включати в меню не менше 500 грамів овочів і фруктів в день, цільнозернові, маложирні молочні продукти, м'ясо і птицю, горіхи, насіння. Не менше двох-трьох разів на тиждень в раціоні повинні бути і риба з іншими морепродуктами.

читайте такожСерце і COVID-19: як вірус "б'є"по людському "мотору"

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти