Вчені знайшли найкращий для серця час сну

12 листопада 2021, 04:52
Дослідники проаналізували зв'язок між часом відходу до сну і серцево-судинними захворюваннями. І при цьому дослідники взяли до уваги супутні фактори.
Сну
Вчені знайшли найкращий для серця час сну / ua.depositphotos.com

У людей, які засинають у період з 22: 00 до 23: 00, помітно нижче ризик розвитку серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли дослідники з Великобританії, повідомляє портал European Heart Journal – Digital Health.

Співробітники компанії Huma Therapeutics проаналізували дані більш ніж 88 тисяч учасників дослідження UK Biobank. Інформація про те, коли вони засипали і прокидалися, збиралася за допомогою носяться на зап'ясті акселерометрів протягом семи днів. Крім того, вчені фіксували також їх фізичний стан і соціальний стан.

Здоров'я учасників відстежувалося протягом шести років. Вчені знайшли, що за цей час серцево-судинні захворювання розвинулися у 3172 учасників (3,6 %). Найчастіше їм були схильні ті, хто лягав спати опівночі і пізніше, менше — ті, хто засипав у відрізок з 22:00 до 22:59. Дослідники проаналізували зв'язок між часом відходу до сну і серцево-судинними захворюваннями, взявши до уваги супутні фактори — тривалість і регулярність сну, хронотип людини і так далі.

відео дня

читайте такожЯк заснути: червоний фрукт, який допомагає "підтримувати сон"

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти