Які продукти потрібно їсти, щоб сповнити тіло залізом - відповідь фахівця

4 вересня 2021, 05:02
Що міститься в продуктах залізо практично не має шансів бути якісно засвоєно організмів. Його блокують, як каже спеціаліст, деякі вуглеводні продукти.
Залоза
Які продукти потрібно їсти, щоб наситити тіло залізом - відповідь фахівця / ua.depositphotos.com

Є певна кількість продуктів, в яких міститься величезна кількість заліза. Про це заявив лікар і фахівець зі зниження ваги Павло Ісанбаєв, повідомляє РИА Новости.

"Найбільше заліза - у тваринних продуктах: м'ясі, яйцях, субпродуктах, особливо печінці та кров'яних ковбасках. У м'ясі залізо знаходиться в найбільш біодоступній формі-гемове залізо, яке організм простіше засвоює", - розповідає медик.

Ісінбаєв підкреслив, що міститься в продукті залізо не буде засвоєно цілком.

відео дня

"З рослинних продуктів, наприклад, бобових, шпинату, круп — гречаної, ячної, вівсяної — організм "візьме" приблизно 2-12% від вмісту заліза. Таким чином веганам важче отримувати мікроелемент тільки з продуктів харчування", — пояснює він.

За словами Ісанбаєва, деякі вуглеводні продукти блокують засвоєння заліза-перш за все це клітковина, особливо якщо вона з'їдається у великій кількості. Їжа, яка багата поліфенолами - наприклад, горіхи і кава — і фітатами, антипоживними речовинами, які містяться в бобових і крупах.

Таким чином, каже медик, якщо людина, наприклад, хоче з'їсти м'ясо з гречкою, то краще крупу як слід промити перед варінням. Тобто спростити процес засвоєння заліза.

читайте такожНазваний найпростіший спосіб швидко схуднути без дієт і спорту

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти