Які продукти "вбивають" холестерин в тілі-пояснення лікаря

29 вересня 2021, 04:46
Від рівня холестерину в крові, нагадала медик Дебора Лі, вкрай сильно і помітно залежить ризик розвитку у людини серцево-судинних захворювань.
Яловичина
Які продукти "вбивають" холестерин в тілі - пояснення лікаря / ua.depositphotos.com

Британський лікар Дебора Лі назвала три продукти, що дозволяють швидко знизити рівень холестерину в крові і, як наслідок, ризик хвороб серця і судин. Про це повідомляє портал Express.

Лі порадила замінювати насичені жири ненасиченими. Для цього можна включити в раціон горіхи, оливкова і кунжутне масло, червону рибу, бобові, а також м'ясо птиці.

Друге засіб для боротьби з холестерином - клітковина.

відео дня

"Вибирайте нерафіновані цільнозернові продукти з підвищеним вмістом клітковини, такі як чорний і цільнозерновий хліб, коричневий рис і неочищені макаронні вироби", — розповіла Лі.

Крім того, для зниження рівня холестерину медик порекомендувала вживати продукти, збагачені станолами і стеринами − молоко, йогурти і спреди.

"Якщо ви приймаєте від 1,2 до 2,4 грама на день, це може знизити рівень холестерину на десять відсотків", - пояснила Лі.

Медик додала, що вживання таких продуктів покликане доповнити лікарські методи боротьби з холестерином.

читайте такожЧи можна позбутися від "поганого" холестерину-пояснення кардіолога

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли нову ознаку поширеного типу діабету.

Кардіолог Олександр Мясников заявив-коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти