Який напій швидко зістарює мозок - відповідь вчених

24 листопада 2021, 04:43
Як виявилося, якщо людина випиває один або дві склянки такого напою регулярно - аж до щоденності, то його мозок старіє в середньому на 5,8 року.
питво
Який напій швидко зістарює мозок - відповідь вчених / ua. depositphotos.com

Цукор здатний надавати згубний вплив на мозкові функції, а напої з його високим вмістом руйнують мозок, з часом приводячи до зменшення префронтальної кори. Про це повідомляє британське видання Daily Express з посиланням на вчених з Медичної школи при Бостонському університеті.

Ті провели дослідження, під час якого спостерігали за групою з 4,2 тисячі осіб: випробовувані періодично проходили тести на рівень когнітивних функцій і пам'ять. Добровольці розповіли, як багато солодких напоїв вони випивають, а фахівці перевірили взаємозв'язок між кількістю споживаного цукру і станом організму.

Як виявилося, якщо людина випиває один або дві склянки солодких напоїв щодня, то його мозок старіє в середньому на 5,8 року, а якщо більше двох склянок — на 11 років.

відео дня

"Вчені відзначили видимі погіршення функції пам'яті і зменшення обсягу головного мозку у тих учасників дослідження, які регулярно пили напої з доданим цукром, на відміну від людей, які не вживали такі напої", — кажуть дослідники.

читайте такожЛікарі назвали популярні напої, через які можуть випадати волосся

Нагадаємо, раніше міжнародні дослідники з'ясували, що діабет другого типу можна передбачити за вмістом в крові білка фоллістатину ще за 19 років до початку розвитку захворювання.

Також раніше експерти оприлюднили перелік осінніх продуктів, які сприяють схудненню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти