Який напій покращує показники кров'яного тиску - відповідь вчених

31 грудня 2021, 03:58
З'ясувалося, що в середньому систолічний ("верхний") тиск у людей, які вживали даний напій, знижувався на 152 міліметра ртутного стовпа.
Соку
Який напій покращує показники кров'яного тиску - відповідь вчених / ua.depositphotos.com

Вживання журавлинного соку може сприяти нормалізації артеріального тиску. Про це повідомляє британський портал Daily Express з посиланням на дослідження вчених, результати якого були опубліковані в журналі European Journal of Nutrition.

В основу наукової роботи лягли дані 45 досліджень. З'ясувалося, що в середньому систолічний ("верхній") тиск у людей, які вживали даний напій, знижувався на 1,52 міліметра ртутного стовпа, а діастолічний — на 1,78 міліметра ртутного стовпа.

Крім того, вчені з Університету Лаваля (Канада) заявили, що журавлинний сік позитивно впливає на рівень холестерину в крові. На їхню думку, такий ефект обумовлений поліфенольними сполуками, які містяться в ягоді. Також наголошується, що даний напій відомий своїми антиоксидантними і протизапальними властивостями.

відео дня

читайте такожМедик назвав несподівану причину високого тиску

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що дієтолог Світлана Фус попередила, що насіння льону протипоказані дітям до трьох років. Вони можуть нашкодити всім людям, у яких є камені в жовчному міхурі, і конкретно жінкам, у яких є гінекологічні захворювання.

До того Фус повідомляла, що є три важливих правила здорового харчування, перше — має бути гармонійне співвідношення енергії, яку людина отримує з їжею протягом дня, і енергії, яку він витрачає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти