Який овоч хороший в "будівництві" кісток-коментар вчених

22 грудня 2021, 21:28
У капусті, кажуть вчені, зазвичай багато фосфору, калію і магнію, а зовнішня частина цього овоча (та, яка темно-зеленого кольору) багата бета-каротином.
Капуста
Який овоч хороший в "будівництві" кісток-коментар вчених / ua.depositphotos.com

Капуста - овоч, багатий вітамінами і мінералами, який здатний запобігти розвитку гіпертонії і зміцнити кістки. Про це пише портал Yahoo News Japan з посиланням на нове дослідження японських вчених.

За словами медиків, вітамін U корисний для здоров'я шлунка і дванадцятипалої кишки. Що міститься в капусті вітамін К надає коагулюючу дію на кров і зупиняє кровотечу. А також прискорює загоєння травм. Крім цього, овоч багатий кальцієм, що і робить його "будівельним матеріалом" для кісток і зубів. Що включають його в свій раціон люди не страждають депресією − виявилася, що капуста здатна знімати психічне збудження і напругу.

У капусті також багато фосфору, калію і магнію, а зовнішня частина цього овоча (та, яка темно-зеленого кольору) багата бета-каротином. У тілі людини він перетворюється на вітамін А, який необхідний для хорошого зору, здоров'я слизових оболонок, внутрішніх органів і профілактики застуди.

відео дня

читайте такожЦі овочі ні в якому разі не можна їсти сирими: дієтолог озвучила список

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що вчені з'ясували, чим саме небезпечно для здоров'я самотність. Всього в дослідження міжнародної групи вчених брали участь 470 тисяч чоловік.

До того медики стверджували, що дозоване вживання спиртних напоїв покращує метаболізм глюкози і жирів, а також знижує рівень інсуліну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти