Капуста може бути шкідлива: протипоказання та побічні дії, які не можна ігнорувати

15 листопада 2021, 03:15
Капуста однозначно входить до списку найкорисніших продуктів. Її біохімічний склад унікальний, як і корисні властивості.
Капуста
Кому не можна вживати капусту / Flickr / Charlotte Clarke Geier

Капуста однозначно входить в список найкорисніших продуктів. Її біохімічний склад унікальний, як і корисні властивості в боротьбі з деякими захворюваннями. Попри це, у неї також є протипоказання і не кращі побічні ефекти.

Капуста, як і будь-який інший продукт, потрібно споживати в міру, щоб він приніс вам тільки користь. Також існують певні протипоказання, якими не слід зловживати, говориться в статті "НВ".

Кому не можна вживати капусту

Алергія

відео дня

Деякі люди можуть зіткнутися з алергічною реакцією на сімейство капустяних. В такому випадку, броколі, брюссельська, цвітна капуста і навіть звичайна будуть в списку заборонених продуктів.

Гіпотиріоз

Людям із цим захворюванням варто уникати вживання капусти. Існують дослідження, які доводять негативний вплив капусти на роботу щитоподібної залози: вона може погіршити стан.

Хірургічні процедури та діабет

Операція
Відмовтеся від капусти перед операцією / depositphotos

Капуста може вплинути на рівень глюкози і перешкодити контролю цукру в крові під час і після хірургічних процедур. Так що краще припиніть вживати капусту як мінімум за 2 тижні до планової операції. Саме тому капуста також небезпечна для хворих на діабет.

Хімієтерапія

Людям, що проходять курс лікування від раку, можливо варто обмежити вживання капусти, оскільки цей овоч через вміст клітковини може погіршити діарею, також часто викликається хімієтерапією. Якщо ви проходите таке лікування, проконсультуйтеся з лікарем з приводу вживання капусти.

Чим грозить переїдання капусти

Кольорова_капуста
Вживайте капусту в міру / Pixabay

За умови переїдання цей суперфуд може стати небезпечним. Тому потрібно знати міру, аби не зітнутись із побічними наслідками, про які ми розповідаємо далі.

Метеоризм

Відрижка, дискомфорт у животі та здуття – це симптоми того, що ви з'їли забагато сирої капусти. До метеоризму призводить велика кількість рафінози – неперетравлюваного цукру, який входить до складу.

Пронос

Зелена капуста містить досить багато нерозчинної клітковини, яка збільшує переміщення відходів у травному тракті. Вживання занадто великої кількості клітковини може спричинити симптоми діареї або заблокувати кишечник.

Згортання крові

Як вивести сечову кислоту з організму
Клітковина покращує згортання крові / depositphotos

Капуста містить велику кількість вітаміну К, вітаміну, який допомагає згортанню крові. Тому вживання занадто великої кількості капусти може перешкодити приймання ліків, що розріджують кров. Але порція, яка не перевищує дві склянки зеленої капусти на день, дасть бажану кількість вітаміну К, не викликаючи негативних ефектів.

Дефіцит йоду

Капуста може порушити роботу щитоподібної залози навіть у здорової людини. Її надмірне вживання викликає дефіцит йоду в організмі, що порушує роботу важливого органу.читайте такожЧому діти так не люблять броколі та цвітну капусту: виявляється, все не так просто

Незалежно від того, яку мету ви переслідуєте, схуднути або оздоровиться, важливо розуміти дрібниці, які можуть збити вас зі шляху. Щоб не слідувати шкідливим звичкам, ми вирішили поділитися з вами найпопулярнішими "правилами схуднення", які тільки погіршать здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти