Коли не варто їсти вітаміни в таблетках - відповідь доктора Комаровського

21 жовтня 2021, 14:03
250
Комаровський, зокрема, зазначив, що якщо людина повноцінно і різноманітно харчується, то вітамінні таблетки його організму не особливо і потрібні.
Комаровський
Євген Комаровський / УНІАН

Відомий медик-педіатр і телеведучий Євген Комаровський застеріг українців від вкрай частого вживання комплексних вітамінів в таблетках дорослими і дітьми. Свою заяву він зробив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Комаровський, зокрема, зазначив, що якщо людина повноцінно і різноманітно харчується, то таблетки йому не потрібні. Так вважають у ВООЗ, роблячи виняток для вітаміну D, оскільки сонце - джерело цього вітаміну - шкідливо діє на шкіру.

Різноманітне харчування має на увазі наявність в раціоні п'яти основних груп: молочного, м'ясного, фруктів, овочів і круп, каже медик.

відео дня

"Наприклад, якщо ви сьогодні з'їли яблуко, картоплю, кефір, хліб і рибу, то це абсолютно різноманітне харчування. І ви практично не потребуєте якогось конкретного вітаміну", - сказав він.

За словами доктора Комаровського, вітаміни - лікувально-профілактичні препарати. Якщо у людини немає симптомів авітамінозу, то вони не потрібні. Якщо

читайте такожКомаровський розповів, що може захистити від коронавірусу: є тільки 2 способи

Нагадаємо, раніше відомий телеведучий і педіатр Євген Комаровський розкритикував підготовку до вакцинації в Україні, яка, на його думку, призвела до переповнених лікарень, що вибиваються з сил лікарям і на тлі всього цього викликала масовий попит на фальшиві COVID-сертифікати.

"Будь ласка, дуже прошу вас: розкажіть, покажіть людям правду! Покажіть морги, крематорії, кладовища. Покажіть черги швидких. Візьміть інтерв'ю у працівників швидкої, які не знають, куди везти задихаються людей. Поговоріть з патологоанатомами і судмедекспертами. Зі співробітниками ритуальних служб. Перестаньте показувати політиків, які розповідають: "Ми підготувалися"," місця є","кисень є". Покажіть - з адресами і телефонами-місця, де торговці смертю продають сертифікати вакцинації", — говорить він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти