Кого ніколи не кусають комарі і як вони вибирають жертву

19 серпня 2022, 04:30оновлено 19 серпня 2022, 16:12
Виявляється, що комарів приваблює певна група крові, а також люди із зайвою вагою і ті, хто займається спортом на природі.

Комар
Кого ніколи не кусають комарі / pixabay

Комарі це комахи, які можуть зіпсувати все враження від відпочинку, звичайної прогулянки або навіть перешкодити вашому сну. Напевно, ви помічали, що комарі нападають далеко не на всіх людей.

Але як же вони вибирають свою жертву і на що звертають увагу в першу чергу. Виявляється, увагу комарів може привернути не тільки запах, але і зайва вага, а також певна група крові.

Жертвами комарів можуть стати люди, які люблять займатися спортом на відкритій місцевості. У таких людей під час фізнавантаження виробляється молочна кислота, яка приваблює комах. Крім того, їх приваблює прискорене дихання, підвищена температура, дух і тіло.

Вчені довели, що комарі частіше можуть летіти на першу групу крові, ніж на інші. Також їх приваблюють люди із зайвою вагою, а особливо, якщо вони випили келих пива. При чому достатньо буде навіть невеликої кількості хмільного напою.

комар
Кого ніколи не кусають комарі / pixabay.com

Коли й де комарі найбільш активні

Вчені встановили, що у звичайній місцевості ці комахи будуть частіше нападати близько 5-ї ранку і в проміжку з 8-мої до 10-ї вечора.

Варто також відзначити, що в болотяній місцевості або в лісі комарі найбільш активні й будуть кусати людей хоч весь час.

Раніше Главред розповідав про те, які рослини відлякують комарів. У список потрапили 6 рослин.

Вам також сподобається:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти