Копійчаний засіб з неймовірним результатом: як відбілити тюль за допомогою аспірину

21 липня 2023, 18:26оновлено 22 липня 2023, 15:15
Якщо тюль втратив звичну білизну і ви хочете його освіжити, корисно буде знати, як прати тюль з аспірином в машинці автомат. Такий спосіб дешевий, але дієвий.
Тюль, стирка, стиральная машина
Як відбілити тюль за допомогою аспірину/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Одразу після купівлі тюль радує погляд своєю новизною та білосніжністю. Але, на жаль, він не може бути таким вічно, і вже за деякий час ви можете помітити низку неприємних змін – пожовтіння матеріалу, появу плям тощо. Тому рано чи пізно стане актуальним питання, як повернути білизну тюлю в домашніх умовах.

Звісно, у магазинах можна знайти багато засобів, які можуть допомогти з таким завданням. Але навіщо купувати дорогі засоби, якщо не гірше за них можна відбілити матеріал за допомогою того, що є під руками у більшості з нас.

Главред спробував розібратися, як відбілити тюль в машинці автомат або вручну із застосуванням копійчаного аптечного засобу – аспірину.

відео дня

Радимо також прочитати наступний матеріал: "Вибуховий" засіб проти серйозної проблеми: навіщо помідори посипати червоним перцем

Як відбілити тюль аспірином

Такий спосіб чудово допоможе позбутися сірого відтінку і жовтизни, які можуть з’являтися на тюлі з часом. Проте варто брати звичайний аспірин, а не шипучий. Другий може призвести до того, що матеріал ще більше пожовтіє.

Ацетилсаліцилову кислоту можна застосовувати як для прання одягу, так і для замочування.

Потрібно взяти 4 таблетки аспірину, розчинити їх у 5 літрах води. Вода повинна бути теплою, але не гарячою, адже висока температура може пошкодити ніжний матеріал тюлю.

Далі потрібно замочити тюль у цьому розчині на 3 години. Коли цей час мине, дістати з води, прополоскати і вивісити сушитися. При цьому не потрібно відтискати тюль, щоб не пошкодити його – краще почепити його на вулиці або над ванною і дати, щоб зайва волога стекла сама.

Відбілювання аспірином в пральній машині

Але якщо тюль дуже забруднений, то можна додати приготовлений розчин у пральну машинку і випрати тюль в режимі "делікатне прання".

Ще один варіант для відбілювання аспірином у пральній машині – розтовкти дві таблетки і додати їх до прального порошку.

Також можна просто покласти кілька таблеток у барабан пральної машини і запустити прання. Як правило, уже після першої спроби такого відбілювання речі починають виглядати набагато привабливіше.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти