"Вибуховий" засіб проти серйозної проблеми: навіщо помідори посипати червоним перцем

20 липня 2023, 20:31оновлено 22 липня 2023, 15:15
Така пряність стане у нагоді не лише на кухні, а й на городі, адже допоможе зберегти урожай.
Помидоры, красный перец
Навіщо помідори посипати червоним перцем/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, pixabay.com

Червоний перець – дуже поширена приправа, яка використовується для надання особливої пікантності багатьом стравам. Але не усі знають, що її можна використовувати не тільки у кулінарії, а й на городі, адже такі прянощі здатні відлякувати шкідників. Главред спробував розібратися, як використовувати червоний мелений перець від шкідників на грядках, і наскільки це дієво.

Такий спосіб дуже простий і не потребує витрачання великої кількості коштів. Тому цей варіант може підійти багатьом господарям, які піклуються про збереження свого урожаю.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Банки можуть здутися і зірвати: навіщо перевертати консервацію, поки вона гаряча

відео дня

При цьому мелений червоний перець – універсальний засіб. Він стане у нагоді не лише тоді, коли ви шукаєте спосіб, як позбутися попелиці за допомогою червоного перцю. Насправді ця приправа допоможе у боротьбі з цілою низкою шкідників. Серед них, наприклад:

  • гусениці,
  • цибульні мухи,
  • попелиця,
  • мурахи,
  • слимаки,
  • морквяні мухи,
  • мідяниці,
  • капустниці.

Універсальність такого засобу полягає також у тому, що ним можна обробляти різні культури – як овочі, так і ягоди, плодові дерева та кущі.

Чи можна сипати червоний перець на капусту

Мелений червоний перець добре допомагає позбутися гусениць та слимаків, які можуть атакувати капусту та інші рослини. Щоб захистити капусту від таких шкідників, потрібно посипати порошком місця навколо рослин, де ви бачите шкідників, а також мурашники. Непрохані гості після цього дуже швидко покинуть оброблену ділянку.

Таким чином можна захистити не лише капусту, а й інші рослини.

Як приготувати розчин з червоного перцю

Щоб приготувати такий розчин, потрібно 100 грамів меленого перцю розчинити у відрі кип’ятку. Після цього приготовлена суміш повинна постояти 2-3 дні, і лише тоді можна обробляти нею грядки.

Є ще один рецепт приготування такого розчину. Потрібно у 10 літрах води розчинити наступні інгредієнти: 50-60 грам меленого перцю, 40-50 г рідкого або натертого господарського мила і 8-10 крапель йоду. Суміш розмішати, настояти 6-8 годин і обробити рідиною грядки.

Найкраще підливати грядки таким розчином вранці або ввечері. При цьому не варто робити це в дощ, адже тоді суміш може швидко змитися. Не варто забувати про особисту безпеку – варто використовувати респіратор або пов’язку, щоб не вдихати цей розчин, адже це може бути небезпечно.

Такий метод обробки безпечний для рослин.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти