Коріння "попре" через два тижні: ложка цієї спеції врятує орхідею від загибелі

14 листопада 2023, 11:21
Якщо у вас на кухонній поличці завалявся пакетик з куркумою, не поспішайте його викидати. Адже його можна застосувати з користю.

Орхідея, куркума
Куркума для кімнатних рослин - як застосовувати / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Куркума вважається однією з найкорисніших спецій у світі. Але корисна вона не лише для людини, але і для рослин. Куркума для орхідей - робочий спосіб врятувати рослину від грибка і допомогти наростити коріння тропічній красуні.

Як поливати орхідею з куркумою

Якщо у вас на кухонній поличці завалявся пакетик з куркумою, не поспішайте його викидати. Адже його можна застосувати з користю. Втім, спеція з вичерпаним терміном придатності не підійде, оскільки, найімовірніше, результату ви не побачите. Тому куркума для кімнатних рослин повинна бути свіжою.

відео дня

Щоб реанімувати орхідею, потрібно провести низку нехитрих маніпуляцій.

По-перше, припиніть полив орхідеї, а потім видаліть все старе або гниле коріння, залишаючи лише здорове.

Щоб приготувати воду з куркумою, розчиніть чайну ложку спеції в 0,5 літрах води. Розмішайте розчин, дайте настоятися кілька хвилин і процідіть його через марлю.

Далі орхідею опускають на 30 хвилин в розчин куркуми, щоб знезаразити коріння. У воді повинні знаходитися лише кінчики коренів.

Вазон з орхідеєю повинен стояти в прохолодному та сухому місці. Воду періодично змінюють, поки не відновиться коренева система. Після цього орхідею можна пересаджувати у новий субстрат.

Деякі садівники діють іншим способом: після обрізки коріння "припудрюють" за допомогою пензлика меленої куркумою. Кажуть, що коріння почне активно рости, і результат буде видно за кілька тижнів.

До слова, настій з куркуми допоможе не лише наростити коріння орхідеї, але і позбавить від грибка, оскільки ця спеція має антисептичну дію.

Також куркума посприяє росту листя та його відновленню. Для цього рослину обприскують розчином з куркуми та води. Єдиний мінус такого способу - біопрепарати діють досить повільно, тому потрібно запастися терпінням.

Раніше Главред писав, що робити, якщо орхідея нарощує листя і не цвіте, а також як підгодувати орхідею молоком.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти