Шкіра тріскається, лущиться і пече: як правильно доглядати за обличчям і руками в холодну пору року

14 листопада 2022, 21:40
Главред розповів, чому в холодну пору року тріскається шкіра, як уберегти її від цього і що робити, якщо мороз вже пошкодив руки і обличчя.
догляд за руками, руки, мороз, холод, зима
Як захистити руки від холоду / Колаж фото pixaby, ua.depositphotos.com

З приходом осені багато хто стикається з проблемою, коли шкіра на руках і обличчі починає сильно лущитися, тріскатися і навіть пече. Все це через мороз і холодний вітер. У народі це називають "алергією на холод".

У деяких людей шкіра може дуже сильно червоніти і навіть боліти, що викликає неймовірно сильний дискомфорт.

Однак цю проблему можна вирішити. Головне, правильно доглядати за шкірою, а особливо в холодну пору року. Адже якщо цього не робити, то руки можуть стати грубими, ніби опухлі.

Чому шкіра тріскається на холоді

Причиною цього є відсутність вологи. Якщо ви думали, що шкіра тріскається лише через те, що на неї дме холодний вітер, то ви сильно помилялися. Якщо ваша шкіра добре зволожена, то ви не будете відчувати такі серйозні симптоми переохолодження.

Справа в тому, що взимку або восени повітря стає більш сухим, в організмі може спостерігатися дефіцит вітамінів, що також позначається на стані шкіри. У складних випадках через глибокі тріщини шкіра навіть може почати кровоточити.

Шкіра тріскається, лущиться і пече: як правильно доглядати за обличчям і руками в холодну пору року
Як захистити руки від холоду / ua.depositphotos.com

Як захистити шкіру від морозу

У холодну пору року обов'язково наносьте на відкриті ділянки тіла захисний крем. Робити це варто за 30 хвилин до виходу на вулицю. Такі креми дуже жирні і вони повинні гарненько вбратися, щоб дійсно був ефект. Якщо нанести такий крем відразу перед виходом, то верхній шар шкіри буде занадто вологим, що може тільки погіршити всю ситуацію.

Також не забувайте про рукавички та перчатки. Ці аксесуари зможуть також захистити ваші руки від морозу і холодного вітру.

Як допомогти пошкодженій шкірі

Якщо ви не встигли купити захисний крем і рукавички, а ваша шкіра вже встигла обвітритися і сильно потріскатися, то вам потрібно терміново починати її лікувати.

В першу чергу вам краще звернутися до лікаря-дерматолога за допомогою. Якщо такої можливості немає, то можна самостійно придбати в аптеці спеціальний крем або мазь, що загоює, щоб швидше залікувати тріщини.

Будинки час від часу користуйтеся зволожуючими кремами, щоб загрубілі ділянки швидше почали відновлюватися і ситуація не погіршувалася.

Вам необхідно вберегти свої руки від хімічних засобів і навіть від води. Якщо часто мити руки, то вода тільки буде витягати останню вологу зі шкіри, що тільки погіршить ситуацію.

Під час миття посуду або інших домашніх справ краще використовувати гумові рукавички, які захистять шкіру від хімії. Також не варто тримати руки в гарячій воді. Краще використовувати м'яке мило, яке не буде пересушувати шкіру. Після кожного миття рук необхідно мазати шкіру зволожуючим кремом.

Варто відзначити, що доглядати за шкірою необхідно не тільки коли з нею вже є проблеми, а постійно. Навіть в максимально комфортну пору року за шкірою потрібно доглядати. Це допоможе надовго зберегти її здоровий стан і вберегти від швидкого старіння.

Раніше Главред розповідав, як зафарбувати сивину в домашніх умовах і без магазинної фарби для волосся. Допоможе те, що знаходиться під рукою.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти