Розкішне листя усіх зачарує: як виростити манго з кісточки в домашніх умовах

6 серпня 2023, 16:47оновлено 7 серпня 2023, 15:07
2130
Якщо слідувати нашим секретам, то вже через тиждень на манго з'явиться росток, а ще через кілька тижнів – перші листочки.
манго
Як виростити манго в домашніх умовах? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Замість того, щоб купувати екзотичні рослини для свого дому, багато людей почали вирощувати їх власноруч. Люди експериментують з різними видами рослин, такими як лимони, апельсини чи авокадо, а дехто навіть замахується на вирощування манго. У результаті через деякий час око господарів радує фантастична рослина з розкішним листям. Сьогодні Главред ділиться секретом, як виростити манго з кісточки в домашніх умовах.

Якщо вам цікаві статті про садівництво та городництво, то пропонуємо прочитати наш матеріал: Будь-які рослини будуть вмить знищені: як позбутися бур'янів раз і назавжди.

Яке манго обрати для вирощування?

Якщо ви вирішили посадити манго, то варто пам'ятати, що воно обов'язково має бути стиглим. Щоб переконатися у тому, що плід стиглий, варто скористатися простим трюком. Покладіть манго в каструлю з водою та зверніть увагу на те, чи плаває манго на поверхні. Якщо так, то воно стигле. Якщо плід опустився на дно, то це означає, що він ще не достиг.

відео дня

Як дістати насіння манго?

Для початку потрібно зрізати всю м'якоть з кісточки. Після цього кісточку загортаємо у серветку та поміщаємо у склянку з водою. Воду у склянці потрібно щодня змінювати. Буквально через тиждень дістаємо кісточку та розгортаємо її. Тепер кісточка манго розкрилася і ми можемо без зайвих зусиль дістати з неї насіння.

Як посадити манго з кісточки?

Перш ніж саджати кісточку з манго, її потрібно замочити у фунгіциді. У якості фунгіциду підійде перекис водню або марганцівка. Це потрібно для того, щоб не було загноєння і грибкові захворювання не турбували рослину. Щоб приготувати розчин фунгіциду, потрібно взяти охолоджену кип'ячену воду та налити у неї трохи перекису водню. Опускаємо в цей розчин насіння приблизно на 30 хвилин.

Як виростити манго в домашніх умовах?

Тепер насіння остаточно готове до посадки. Тому беремо горщик з дренажним отвором та кладемо на дно яєчну шкаралупу або висушену бананову шкірку. Це обуде чудова підкормка для нашого манго.

Далі кладемо в горщик ґрунт та злегка зрошуємо його. Далі кладемо кісточку в ґрунт корінцем донизу. Кісточку не потрібно повністю закопувати в ґрунті, частина кісточки має бути на поверхні.

Тепер потрібно взяти пластикову пляшку та відрізати їй дно. Після цього накриваємо наше насіння пляшкою та закриваємо пляшку кришечкою.

Раз на кілька дні відкривайте кісточку та зрошуйте її за допомогою пульверизатора. Також не забувайте провітрювати кісточку, знявши кришечку з пляшки, щоб не було загнивання. Провітрювати кісточку потрібно 10-15 хвилин.

Уже через тиждень на манго з'явиться росток. А за кілька тижнів на росточку з'являться перші листочки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти