Червоний Хрест видає гроші українцям у Польщі: хто може отримати і як оформити

20 липня 2022, 18:56
Червоний Хрест у Польщі оголосив повторну реєстрацію для громадян України на надання грошової допомоги.
Польща Україна
Українцям у Польщі можна оформити допомогу від Червоного Хреста / УНІАН

Червоний Хрест у Польщі оголосив повторну реєстрацію для громадян України на надання грошової допомоги, які досі й не отримали фінансову допомогу від інших гуманітарних організацій, повідомляє офіційний сайт ЧК.

Для кого передбачена програма

Для українців, які втекли від війни до Польщі і нині проживають у Лодзі та Бидгощі. У майбутньому мають намір розширити підтримку й для інших міст країни.

Скільки коштів отримають українці

Учасники програми отримають фінансову підтримку в розмірі 710 злотих (близько 4 492 грн.) на заявника та 610 злотих (3 859 грн.) на кожного наступного члена сім'ї (максимально до п'яти осіб). Необхідно визначити того, хто подасть заяву, оскільки це може зробити лише одна людина.

відео дня

Що потрібно для реєстрації допомоги:

  • бути громадянином України, який виїхав з країни після 24.02;
  • не отримувати грошові кошти від інших гуманітарних організацій (таких як UNHCR або IRC);

Крім цього, потрібно відповідати хоча б одному з наступних критеріїв:

  • мати в сім'ї хоча б одну дитину у віці до 18 років або літню людину старшу від 50 років;
  • мати сім'ю, що складається виключно з осіб від 50 років;
  • мати не менше двох утриманців (молодше 18 або старше за 50 років);
  • мати в сім'ї одного або декількох осіб з особливими потребами (наприклад, осіб з фізичними або розумовими вадами, психічними захворюваннями, тощо).

Для участі в програмі можна зареєструватися тільки через спеціальний додаток, який можна завантажити за посиланнями: Google Play, AppStore.

Коли нарахують гроші

Гроші надійдуть протягом чотирьох місяців за допомогою коду MoneyGram. Для цього потрібно буде відвідати одне з відділень цієї компанії, щоб отримати гроші.

Кожному члену сім'ї знадобиться посвідчення особи державного зразка: паспорт, ID-карта, водійські права або документ про тимчасовий захист. Якщо заявка буде подана правильно, прийде відповідь із зазначенням дати і місця, куди потрібно буде прийти для підтвердження особи та отримання допомоги.

Робота для українців в Польщі

Раніше Главред писав, що після початку війни Росії проти України більше 3 мільйонів українців змушені були переїхати до Польщі. Деякі з них вирішили повернутися, інші їдуть туди на заробітки. Варіантів з роботою в Польщі 2022 можна знайти багато, для цього існують спеціальні біржі і сайти для працевлаштування.

Всі громадяни України, які легально прибули до Польщі з 24 лютого, незалежно від того, які документи у них були на руках, зможуть працювати в країні на законних підставах. Дозвіл на роботу для іноземця не потрібно. Формальні витрати, пов'язані з працевлаштуванням українців, покриває їхній роботодавець.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти