Лайфхак, який всіх здивує: навіщо досвідчені господині кидають лимон у воду для варіння яєць

18 березня 2023, 19:29
Виявляється, що лимонний сік може вберегти яєчну шкаралупу від потріскування.
яйця, лимон
Навіщо додавати лимон у воду для варіння яєць / колаж фото ua.depositphotos.com

Багато господинь вже на всю починають готуватися до світлого свята Великодня. Знайти рецепт смачної паски, купити барвники для яєць або зібрати природні засоби для фарбування шкаралупи - це лише мінімальна частина того, що необхідно зробити перед святом.

Однак навіть на етапі фарбування яєць у вас можуть виникнути серйозні проблеми. Фарба ляже ідеально тільки в тому випадку, якщо у вас буде добре зварене яйця, а шкаралупа не трісне.

Але що ж робити, щоб уникнути такого? Адже шкаралупа може тріснути не тільки якщо переварити яйце, але і набагато раніше.

Виявляється, вихід з цієї ситуації є і він неймовірно простий. Всі досвідчені господині додають у воду для варіння яєць не тільки сіль, але і лимон.

Навіщо додавати лимон у воду для варіння яєць

Вся річ у тому, що сік лимона дозволяє вберегти шкаралупу від потріскування. Вам необхідно додати всього часточку лимона або додати трохи лимонного соку. Це можна додавати навіть в холодну воду.

Також ви точно помітите, як під час очищення яєць від шкаралупи, вона буде просто злітати. З лимонним соком у вас не буде труднощів з тим, щоб білок залишився максимально цілим, а не приставав до шкаралупи.

Чимало важливим є етап після того, як ви зварили яйця. Гарячу воду обов'язково потрібно змити, після чого залити яйця холодною водою. Через пару хвилин воду потрібно поміняти, так як яйця були досить гарячими і через це вода швидко стала теплою.

Раніше Главред розповідав про те, як правильно фарбувати яйця.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти