Лимонна вода для орхідей: як приготувати чарівний еліксир для росту і суперцвітіння

27 серпня 2022, 15:09
Навіщо поливати орхідею лимонною водою? Зробіть це, і вона одразу випустить кілька нових квітконосів, а листя стане блискучішим і більш м'ясистим.

Орхідея
Лимонна вода для орхідей - це чарівний еліксир для росту і цвітіння / Фото pixabay.com

Орхідеї - тендітні екзотичні квіти, яким потрібен ретельний догляд та якісні добрива. Популярна підгодівля для орхідеї, яку можна легко приготувати в домашніх умовах, це сік лимона або лимонна кислота. Лимонна вода корисна для всіх орхідей незалежно від сорту. Вона дасть рослинам енергію для активного росту і цвітіння.

Як приготувати лимонну воду для орхідеї

Лимонна підгодівля готується дуже просто. Одну чайну ложку соку лимона необхідно розбавити в літрі теплої води. Також можна взяти суху лимонну кислоту: 1 г (менше половини чайної ложки) на 1 літр води.

відео дня

Лимонна вода для орхідей не застосовується, якщо рослина цвіте, інакше є ризик того, що вона скине квітконоси.

Як поливати орхідеї лимонним соком

Такий полив підживить коріння рослини, а також забезпечить його вуглеводами, необхідними для росту нового листя і квітконосів.

Крім того, лимонний сік перешкоджає виникненню грибків і цвілі на корінні. Якщо поливати таким способом орхідею регулярно, то вона оздоровиться без якихось додаткових засобів.

Поливати орхідеї слід один-два рази на місяць занурювальним способом. До речі, оскільки орхідея - це тропічна рослина, вона не звикла споживати холодну воду. Перед поливом розчин потрібно підігріти до 30 градусів.

Як обприскувати орхідеї лимонним соком

Орхідея отримує харчування не лише через кореневу систему, але і з листової маси, тому важливо, щоби листя було чистим. В якості засобу для чищення можна використовувати лимонну кислоту. Одну третину чайної ложки засобу слід розбавити в літрі теплої води та добре перемішати. Потім за допомогою ватного диска, змоченого в розчині, протерти кожен листочок орхідеї з обох боків.

Як розводити лимонну кислоту для поливу орхідей
Як розводити лимонну кислоту для поливу орхідей / скріншот
Як протирати листя орхідеї лимонним соком
Як протирати листя орхідеї лимонним соком / скріншот

Після процедури рослина не повинна стояти на сонці, інакше вона може отримати опіки. До речі, цей спосіб є не лише підгодівлею для орхідеї, але і допоможе позбутися від пилу на листі та білого нальоту, який утворюється після обприскування рослини звичайною водою.

Обприскувати розчином лимонної кислоти квіти також можна. Робити це слід, якщо температура повітря в приміщенні становить не нижче 24 градусів. Процедуру можна проводити до двох разів на місяць.

Раніше Главред писав, як і навіщо поливати гортензію лимонною кислотою, а також як застосовувати лимонну кислоту при вирощуванні огірків.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти