Місячний посівний календар на вересень 2021: сприятливі дні для садово-городніх робіт

2 вересня 2021, 08:47
Главред розповість, коли найкраще викопувати коренеплоди, а в які дні робота в саду або городі може нашкодити рослинам
Місячний посівний календар на вересень 2021
Місячний посівний календар на вересень 2021 / ua.depositphotos.com/

У першому місяці осені триває збір врожаю і висадка дерев і кущів. У період зростаючого Місяця сприятливо висаджування однорічних дерев і квітів, а також підгодівлі та збору плодів. Фази спадної місяця гарні для висадки бульбово-цибулинних квітів, живцювання, пересадки дерев.

У період молодика і повного місяця краще утриматися від будь-яких робіт в саду або городі. Рослини, посаджені в ці дні, можуть не прижитися. Несприятливі дні для будь-яких маніпуляцій: 6, 7, 8, 21 вересня.

Про те, коли у вересні буде молодик і як уберегти себе від його негативного впливу, читайте в нашому матеріалі: Молодик у вересні 2021: що не можна робити і як провести день.

відео дня

Сприятливі дні для посіву овочів і зелені у вересні 2021

Коренеплід: 1, 2, 3, 15, 16, 24, 25, 29, 30.

Помідори, огірки: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 19, 20, 24, 25, 29, 30.

Капуста: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 19, 20, 24, 25, 29, 30.

Цибуля: 1, 2, 3, 15, 16, 24, 25, 29, 30.

Часник: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 24, 25.

Зелень: 1, 2, 3, 10, 11, 19, 20, 24, 25, 29, 30.

Сприятливі дні для посадки і посіву квітів і саджанців у вересні 2021 року

Троянда: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 15, 16, 19, 20, 24, 25, 29, 30.

Клематиси: 9, 12, 13, 14, 26, 27, 28.

Дворічні та багаторічні квіти: 10, 11, 15, 16, 19, 20, 24, 25.

Цибулинні і бульбові квіти: 1, 2, 3, 9, 10, 11, 24, 25, 29, 30.

Місячний посівний календар на вересень 2021

1-3 вересня: убуваючий Місяць в знаку Рак

У городі сприятливі дні для висаджування насіння зелені і поливу і підгодівлі рослин. Не варто викопувати коренеплоди.

В саду - посадка кущів малини і смородини, а також полуниці, винограду та інших ягідних кущів. Обрізка кущів і дерев піде на користь рослинам. Добре підуть мінеральне і органічне підживлення.

4-5 вересня: убуваючий Місяць в знаку Лев

У ці дні можна викопувати картоплю і прибирати культури на тривале зберігання. Добре зайнятися перекопуванням і прополкою грядок, розпушити землю.

В саду в дні убуваючого у Леві Місяця також краще відкласти висадку рослин до більш сприятливого часу. Ідеальний період для боротьби зі шкідниками і хворобами, скошування газонів і зрізання сухих гілок або порослі. Цілющі трави, зібраний в ці дні, принесуть максимальну користь.

6, 7, 8 вересня - молодик в знаку Діва

Утримайтеся від робіт будь-якого типу, в період молодика рослини дуже вразливі і будь-які маніпуляції принесуть більше шкоди, ніж користі.

9 вересня: зростаючий Місяць у знаку Терези

Сприятливий день для висаджування огірків, як вдома, так і в теплиці. Також добре приживуться посаджені в цей день швидкозростаючі зелені культури. Збір насіння і коренеплодів, підготовка грядок для посіву часнику, підживлення і розпушування рослин.

В саду можна зайнятися посадкою плодових дерев і ягідних чагарників. Також прикопування пагонів для вкорінення, полив і обрізка рослин. Збір квіток і насіння цілющих трав. Не рекомендується обприскувати рослини хімічними речовинами.

читайте такожМісячний календар на вересень 2021: знак згори, нещастя і найвдаліший день

10-11 вересня: зростаючий Місяць в знаку Скорпіон

У ці дні в городі можна займатися висаджуванням розсади томатів, салату, огірків в теплиці, цвітної капусти, щавлю, петрушки і селери. Сприятлива посадка озимого часнику. Підживлення мінеральними і органічними добривами піде на користь.

Серед садових робіт найкращими в цей період будуть висадка плодових дерев, квітів троянд і будь-яких інших. Полив і підживлення рослин.

Не варто займатися викопуванням картоплі, обрізанням дерев і розмноженням рослин діленням коренів.

12-14 вересня: зростаючий Місяць у знаку Стрілець

У городі прекрасний день для висаджування озимих часнику і сидератів. Також сприятливе збирання картоплі та інших коренеплодів на тривале зберігання. Можна обробляти рослини від шкідників та лікувати.

У садових роботах варто звернути увагу на прикопування пагонів для вкорінення, боротьбу з бур'янами і шкідниками. Клематиси, висаджені в ці дні, добре приживуться. Можна викопувати живці і викопувати бульби і цибулини для зберігання.

Не варто поливати рослини і займатися обрізанням гілок і сухого листя.

15-16 вересня: зростаючий Місяць у знаку Козерога

Посадка і посів часнику і цибулі, насіння петрушки і щавлю. У теплиці сприятливо висаджувати розсаду огірків, цвітної капусти і качанного салату. З грядок пересадити базилік, селеру, петрушку. Збір насіння і цибулевих для тривалого зберігання. Підживлення рослин і обробка від шкідників.

З квітів приживуться троянди і декоративні чагарники, а також багаторічні рослини. Добре висаджувати сливи, волоські горіхи, вишню і чагарники. Обрізка рослин, коренева і некоренева підгодівля і боротьба з шкідниками.

Роботу з корінням рослин варто відкласти на більш відповідний період.

17-18 вересня: зростаючий Місяць в знаку Водолій

Сприятливий час для збору врожаю будь-яких культур. Викопка цибулі і коренеплодів для вигонки зелені на вікні. Обробка грунту і підготовка грядок для посівів.

В саду можна зайнятися обрізанням дерев і чагарників, скошуванням газону і видаленням бур'янів і порослі. Збір насіння і квіток цілющих рослин.

Не рекомендуються посадки більшості культур, підживлення і поливи рослин.

19-20 вересня: зростаючий Місяць у знаку Риби

Добре зайнятися викопуванням буряка, кореневої петрушки, селери, шніт-цибулі для зимової вигонки на підвіконні. Підготовка грядок до зимових висадок.

В саду можна садити плодові дерева, кущі малини, ожини, полуниці і винограду. Сприятливі висаджування троянд, декоративних кущів і багаторічних квітів.

У цей період не варто обрізати рослини і обприскувати їх хімічними речовинами. Полив - помірний.

21 вересня - повний місяць в знаку Овна

У день повного місяця не рекомендується проводити садово-городні роботи, так як рослини ослаблені.

читайте такожМісячний календар стрижок на вересень 2021: кращі дні для нової зачіски, манікюру, процедур краси

22-23 вересня: убуваючий Місяць в знаку Овен

Збір врожаю будь-яких культур для тривалого зберігання. Сприятливі розпушування і прополка землі, збір насіння і обробка від шкідників.

В саду можна зайнятися обрізанням вусів суниці, видаленням порослі і бур'янів. З плодів можна робити соки і вино, заготовлюючи на зиму.

Не варто сіяти і садити рослини, робити пересадку і обрізку, підживлення і полив.

Посівний календар на вересень 2021
Посівний календар на вересень 2021 / ua.depositphotos.com/

24-25: убуваючий Місяць в знаку Тілець

Рекомендується посадка озимого часнику і цибулі. Також можна висаджувати в теплицю багаторічну цибулю, брокколі, кольрабі і сіяти насіння зелені для зимового врожаю. Добре удобрювати і перекопувати грунт.

Квітникарі в ці дні можуть зайнятися висадкою троянд, багаторічних і бульбоцибулинних рослин, а також викопуванням цибулин. Можна не баритися з посадкою плодових дерев і кущів. Сприятливі полив і обрізка рослин.

Варто відкласти розпушування в прикореневій зоні.

26-28 вересня: убуваючий Місяць в знаку Близнюки

Збирання будь-яких культур на тривале зберігання, розпушування і прополка грунту. Обробка рослин від шкідників.

Добре приживуться клематиси і рослини з довгими пагонами. В саду можна провести санітарну обрізку дерев, очищення кори і скошування газону.

Не варто в цей період пересаджувати рослини.

29-30 вересня: убуваючий Місяць в знаку Рак

Можна проводити висаджування багаторічної цибулі в теплицю, а також петрушку, шпинат і селеру. Добре висаджувати насіння щавлю і пересаджувати брокколі і кольрабі в тепле місце. Органічна і мінеральна підживка принесе максимальну користь.

Декоративні кущі, троянди і бульбоцибулинні квіти, посаджені в цей період, добре приживуться. Сприятливо висаджування ягідних кущів і винограду, а також полив і обрізка рослин.

Не варто викопувати коренеплоди, пересаджувати бульбоцибулинні культури і обприскувати рослини хімікатами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти