Магнітні бурі в листопаді 2021: розклад небезпечних для судин днів

1 листопада 2021, 11:55
У листопаді 2021 магнітні бурі атакують часто: геомагнітні збурення фіксуватимуться майже половину місяця. Як захистити себе – читайте на Главреді.
Магнітні бурі в листопаді 2021 розклад днів, коли заболить голова
Магнітні бурі в листопаді 2021 - розклад днів, коли заболить голова / 1zoom.ru

Прогноз магнітних бур на листопад цього року обіцяє мінімум три тривалі періоди геомагнітних збурень.

Коли будуть в листопаді 2021 року магнітні бурі і як підготувати до них свій організм, щоб мінімізувати згубний вплив негоди з космосу – читайте на Главреді.

Календар магнітних бур в листопаді 2021: небезпечні дати

Першим серйозним ударом стане магнітна буря 1 листопада 2021 року: на піку она дістанеться позначки в 4 бали (планетарний індекс зросте більш ніж утричі – до 16 при нормі в 5).

Продовжуться геомагнітні збурення і наступного дня: магнітна буря 2 листопада 2021 року буде вже слабшою (всього 3 бали), але теж може завдати неприємностей метеозалежним людям. У цей період ймовірні неуважність, швидка втрата концентрації, проблеми зі сном і з тиском.

Магнітна буря 4 і 5 листопада 2021 року: сила удару - 4 бали, планетарний індекс – 12 за шкалою NASA (при нормі – 5). Причому ця геомагнітна буря розтягнеться на три дні – поступово затихаючи.

читайте такожЕкстремальна магнітна буря в 7 балів накриває Землю: як пережитиТак, магнітна буря 7 і 8 листопада 2021 буде вже трибальною. Планетарний індекс теж буде плавно опускатися: спочатку до позначки 10, а потім до 8.

Магнітна буря 11 листопада 2021 обіцяє стати випробуванням лише для метеозалежних людей і тих, кого турбують хронічні захворювання. Решта людей її, швидше за все, не відчує.

Магнітна буря 15 листопада 2021 теж буде досить слабкою: сила удару – 3 бали, планетарний індекс – 10. А магнітна буря 16 листопада 2021 ще слабкішою: сила удару - такі ж 3 бали, але планетарний індекс – 8.

Найтриваліша магнітна буря листопада повинна початися 25-го числа (дати можуть зрушитися). Пік удару очікується 29 листопада. Настільки тривалий вплив геомагнітних збурень на людину загрожує обернутися занепадом сил і підвищеною дратівливістю.

читайте такожКомаровський розповів, чи потрібно обов'язково викликати "швидку" при високому тиску

Чим небезпечні магнітні бурі

Під час магнітних бур зростає ризик виникнення тромбів (адже кров стає більш в'язкою), підвищується навантаження на судини (звідси скачки тиску і головні болі). Впливають магнітні бурі і на психіку людини: може спостерігатися підвищена дратівливість або легкі напади паніки.

У дні підвищеної сонячної активності від сильних фізичних навантажень краще відмовитися. І ретельно стежити за своїм раціоном: вживати менше шкідливої їжі, кофеїну й алкоголю – і пити більше води і трав'яних чаїв (настоїв).

Топ-10 способів, як захиститися від магнітних бур

  1. Висипатися.
  2. Загартовувати судини: починати ранок із контрастного душу.
  3. Оптимізувати свій раціон: на час відмовитися від занадто жирних, солодких і копчених страв.
  4. Пити більше води і менше - кави й алкоголю.
  5. Знизити навантаження на психіку: менше читати сумних новин і книг, не дивитися драматичних фільмів і звести нанівець спілкування із токсичними людьми.
  6. Знизити навантаження на серце: замінити важкі тренування на йогу або стретчинг, плавання, спортивну ходьбу. При цьому зовсім відмовлятися від фізичної активності теж не можна: вправи допомагають розігнати кров, а це особливо корисно під час магнітних бур.
  7. Більше дихати свіжим повітрям: провітрювати приміщення, більше гуляти.
  8. У дні підвищеної сонячної активності варто уникати громадських місць і скупчення людей.
  9. Прийняти ванну перед сном. А щоб розслабитися – додатково можна додати у воду ефірні олії лаванди, меліси, ладану, м'яти або майорану. Масла можна і поєднувати: наприклад, при безсонні майоран з'єднують із лавандою (докладніше про поєднання масел – читайте в інструкції до них).
  10. Заздалегідь проконсультуватися з лікарем і тримати при собі потрібні ліки. Наприклад, для профілактики зростання артеріального тиску найчастіше призначають нікардія ретард, конкор і хемопамід ретард.

Раніше ми писали про те, що робити, якщо болить голова при магнітних бурях. Медикаменти при головному болю – не завжди є кращим рішенням.

У період магнітних бур варто берегти нерви, пити більше води і трав'яного чаю замість кави і чорного чаю. Детальніше читайте в нашому матеріалі Як допомогти собі при магнітних бурях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти