Макіяж для жінок 50+: покрокове нанесення косметики для омолодження обличчя

5 серпня 2023, 12:43
Як правильно робити макіяж, щоб обличчя стало свіжим. Всі важливі секрети і поради.
макіяж
Як зробити макіяж жінці після 50 / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

З віком наше обличчя стає іншим і вимагає зовсім іншого підходу в макіяжі. За 50 років шкіра сильно змінюється. У зрілому віці шкіра в рази сильніше втрачає вологу. Саме через те, що шкіра недостатньо зволожена, з'являються зморшки і стають все більш помітні, адже шкіра втрачає свою еластичність.

Однак за допомогою макіяжу можна це трохи виправити. Косметика здатна приховати вікові зміни і зробити обличчя більш свіжим і молодим. Головне пам'ятати про важливі правила і знати, як правильно робити макіяж.

Як правильно наносити макіяж після 50 років

1. Зволожуючий крем. В першу чергу макіяж потрібно починати зі зволоження шкіри спеціальним кремом. Відмінним варіантом стане той, в складі якого є гіалуронова кислота. Зволожуючий засіб потрібно наносити спочатку по краях обличчя, потім на щоки і на решту обличчя.

2. Зволоження губ. Не секрет, що у жінок 50+ часто сухі губи, можуть бути навіть тріщини. Щоб поліпшити стан губ і зробити макіяж красивим, після зволожуючого крему потрібно нанести живильне масло для губ. Вони будуть виглядати дуже доглянуто.

3. Основа під макіяж і тональний крем. Потрібно нанести спеціальний крем-основу під макіяж. Лише після нього потрібно наносити тональний крем на обличчя. Головне правильно підібрати відтінок, щоб він ідеально підійшов саме під ваш тон шкіри. Також не потрібно накладати "тонни штукатурки", використовуйте всього трохи, щоб шкіра сяяла і не виглядала перенавантаженою макіяжем.

4. Консилер. Після нанесення тонального крему потрібно нанести консилер. Це засіб допомагає зробити більш непомітними зморшки навколо очей, синці під очима і роблять погляд більш виразним. Його всього трохи потрібно нанести на зону по краях очей, на внутрішній куточок ока, на повіки.

5. Бронзова основа, рум'яна і хайлайтер. Всі ці кошти роблять риси обличчя більш виразними. Спершу потрібно наносити бронзову основу. Краще вибрати більш теплий тон. Наносити її варто на щоки в районі скул, а також на верхню частину чола. Рум'яна варто нанести на щоки, можна трохи додати на перенісся. Хайлайтером варто додати блиску всього трохи на щоки, перенісся і лоб. Він піднімає візуально обличчя і робить його свіжим.

макіяж
Як зробити макіяж жінці після 50 / фото: скріншот з відео

6. Брови. Для початку варто замалювати порожнечі. Для цього вам знадобиться спеціальний олівець для брів. Ними потрібно легенько малювати, повторюючи ріст волосся. Після нього потрібно використовувати фіксатор для брів. Він додасть трохи більше форми і зробить брови виразними.

7. Макіяж очей. Підійде цей макіяж для навислої повіки і не тільки. Спочатку більш глибоким відтінком тіней варто обробити зону складки, тіні потрібно добре розтушувати. Дуже тонким відтінком потрібно промальовувати зону міжвійки. Після цього потрібно заповнити ніжним відтінком основну зону століття. Пудровими тінями потрібно знову обробити зону складки, тоді макіяж буде виглядати більш акуратним. Досить темним відтінком потрібно трохи зробити акцент на зоні під нижніми віями. Лише після цього можна наносити туш на верхні вії. Нижні поки не варто чіпати.

макіяж
Як зробити макіяж жінці після 50 / фото: скріншот з відео

8. Пудра. Тепер макіяж варто зафіксувати пудрою. Головне не переборщити, щоб обличчя не виглядало порцеляновим. Перед нанесенням пудри потрібно перевірити чи не скачався тональний крем. Після пудри можна нанести туш на нижні вії.

9. Губи. Тепер на зволожених губах варто намалювати контур олівцем для губ. Лише після цього потрібно використовувати помаду.

Якщо ви хочете дізнатися, який відтінок підійде вам, то пропонуємо вам прочитати матеріал: Яка помада підходить після 40: названі 2 відтінки, які омолоджують.

Все, макіяж готовий. Єдине, що можна зробити, це зафіксувати макіяж спреєм-фіксатором, щоб косметика краще трималася на обличчі.

макіяж
Як зробити макіяж жінці після 50 / фото: скріншот з відео

Дивіться відео, як правильно зробити макіяж для жінки 50+:

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти