Медики і вчені назвали п'ять звичок, які прискорюють старіння

19 грудня 2021, 00:05
Фахівці стверджують, що старіти можна набагато повільніше.
Старіння
Старіння можна запобігти / ua.depositphotos.com

Неправильний спосіб життя призводить до передчасного старіння.

Видання Eat This, Not That! зібрало п'ять згубних звичок, які впливають на цей процес і сприяють передчасному згасанню функцій організму.

Зокрема, кардіологи з США стверджують, що велика кількість в перегляді телевізора порушує когнітивні здатність. А саме - у людей середнього віку, які багато часу сидять перед екраном, знижується обсяг "сірої речовини".

відео дня

Неврологи з Медичного центру Ірвінга при Колумбійському університеті бачить проблему в малорухливому способі життя. Що підтверджують і дослідження, опубліковані в JAMA і Archives Journals, де йдеться про те, що сидячий спосіб життя збільшує ризик захворювань і передчасної смерті. Крім того, він також прискорює процес старіння.

Ще одна негативна звичка людини, що прискорює старіння - нерегулярний сон. У науковому журналі Sleep були опубліковані результати дослідження, які показали, що дорослі люди середнього віку, які регулярно сплять більш-менш 6-8 годин. І саме у них прискорене зниження когнітивних функцій, що прирівнюється 4-7 років старіння.

Прискорити процес старіння може і тривалий вплив синього світла, випромінюваного комп'ютерами, смартфонами та іншими гаджетами.

Це світло гаджетів може пошкодити клітини мозку і очі.

І, звичайно ж, старіння прискорює стрес. Особливо хронічний. Вчені стверджують, що тривалий стрес змушує біологічний годинник рухатися швидше. Причому, це першорядне, на що слід звернути увагу.

Раніше повідомлялося, що є фермент, який відіграє ключову роль в поліпшенні здоров'я і продовження життя за допомогою вправ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти