Медики знайшли нову причину різкого погіршення зору

30 грудня 2021, 01:50
2107
Медик-ендокринолог Тетяна Бочарова зазначила, що в першу чергу нестача строго певного вітаміну веде до сухості рогівки і закупорці слізних каналів.
Око
Медики знайшли нову причину різкого погіршення зору / ua.depositphotos.com/

Вітамін А входить в число найважливіших вітамінів для зору - допомагає роботі зорового нерва і зміцнює очні м'язи. Про це в коментарі порталу РИА Новости розповіла відомий медик-ендокринолог Тетяна Бочарова.

Фахівець зазначила, що його нестача веде до сухості рогівки і закупорці слізних каналів.

"Це відчуття знайоме всім, хто проводить багато часу за комп'ютером. Ще один неприємний наслідок дефіциту вітаміну А − "куряча сліпота": явище, коли в темряві зір знижується і людина не вловлює мінімальне світло", - повідомила вона.

відео дня

Провітамін А найпростіше отримати з овочевих соків, але тільки з свіжовичавлених. А з продуктів тваринного походження його найбільше в риб'ячому жирі (19 міліграмів), курячої печінки (12 міліграмів на 100 грамів), яловичої (8,2 міліграма), печінки тріски (4,4 міліграма), баранячої печінки (3,6 міліграма).

читайте такожБрокколі і шпинат: як відновити і поліпшити зір за допомогою правильного харчування

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колектив італійських і японських вчених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

До того вчені пояснили, чим корисний шоколад для здоров'я серця і мозку. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, які продукти покращують пам'ять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти