Медики склали топ-3 найнебезпечніших для серця продуктів

8 жовтня 2021, 01:41
Як кажуть кардіологи, є певна кількість продуктів харчування, які завдають досить сильного удару по серцево-судинній системі тіла.
серце
Топ-3 найнебезпечніших для серця продуктів / УНІАН

Правильне харчування дозволяє знизити імовірність розвитку серцевих захворювань, приводить в норму кров'яний тиск, а також сприятливо впливає на рівень жирів-триглецеридів в крові. Кардіологи, опитані спеціалізованим порталом My Health Reads, склали список продуктів, які здатні завдати відчутного удару по серцево-судинної системи.

Оброблені м'ясні вироби

На думку експертів, консервовані і копчені делікатеси навіть зі зниженим вмістом жиру дуже шкідливі, оскільки в їх склад входить нітрат натрію, який сприяє розвитку атеросклерозу судин серця. Смажена курка, сосиски з хот-догів та інші м'ясні закуски теж насичені жирами, які впливають на розвиток хвороб серця.

відео дня

Соус

Кетчуп, а також інші магазинні соуси містять надзвичайно високий рівень цукру і того ж натрію, що згодом може позначитися на стані серця. Вміст натрію в таких соусах настільки велике, що різка відмова від них дуже позитивною вплине на роботу серцево-судинної системи.

Харчова сіль

70% від загальної кількості одержуваного людиною натрію припадає на страви з ресторанів або готові продукти з магазинів. 15% натрію містяться в різних інгредієнтах. Решта 15% надходять виключно з солі, надмірне вживання якої негативно впливає на серце.

читайте такожНапій довгожителів: вчені назвали доступний продукт, який зміцнює серце

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що хорошою комбінацією продуктів для підвищення імунітету організму є суміш лимона і імбиру.

До того медики стверджували, що риба лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу COVID-19. Інфекція в її м'ясі може бути життєздатною більше восьми днів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти