Міжнародний день поцілунків: топ-5 кінопоцілунків, від яких затремтять коліна

6 липня 2023, 07:00оновлено 6 липня 2023, 13:49
Романтичні сцени, про повторення яких в реальному житті мріяла кожна, це приємний спосіб відсвяткувати Всесвітній день поцілунку.
Міжнародний день поцілунків: топ-5 кінопоцілунків, від яких затремтять коліна
/ коллаж: Главред, фото: скриншот, imdb.com

В кінці XIX в Великобританії поцілунку, як одному з найяскравіших проявів любові, стали присвячувати окреме свято. Адже поцілунок - це не просто дотик губами. Це корисно для здоров'я - дарує заряд окситоцину, тонізує м'язи обличчя, знижує рівень кортизолу, гормону стресу. І врешті-решт це просто приємно.

На початку двохтисячних День поцілунків набув неофіційного статусу міжнародного. У всьому світі люди вітають своїх коханих з цим святом.

Ще один спосіб відзначити Всесвітній день поцілунку пропонує Главред - згадати кращі кінопоцілунки всіх часів і надихнутися романтичною атмосферою:

Привид (1990 рік)

Сем гине під час вуличної бійки, проте душа його все ще блукає по Землі. Все тому, що він не виконав своє призначення - він повинен врятувати свою кохану Моллі. У фільмі багато красивих любовних сцен між Патріком Суейзі та Демі Мур, але фінальні кадри, коли Моллі нарешті бачить Сема, готового піднестися на Небеса, та цілує його останній, прощальний раз, здатні видавити сльози навіть з каменю.

Щоденник пам'яті (2004 рік)

Проливний дощ не зміг загасити пристрасть, яка вирувала в серцях і душах Ноя і Еллі, які, всупереч обставинам, усвідомлюють, що жити один без одного вони не тільки не хочуть, але і не можуть.

Титанік (1997 рік)

Історія кохання Рози і Джека виявилася короткою і трагічною, проте ті солодкі хвилини, які випали на їх долю, залишили у глядачів незабутнє враження. Чого тільки вартий окриляючий поцілунок на носі корабля, який повним ходом мчить в невідомість.

Щоденник Бріджит Джонс (2001)

Перший з трилогії фільм про безжурну Бріджит Джонс, яка знаходиться в перманентному стані схуднення і пошуку чоловіка, закінчується поцілунком на засніженій вулиці. Це - її перший поцілунок з Марком Дарсі, який в її компанії з манірного денді перетворюється в пристрасного закоханого. Чи був цей поцілунок хорошим? Захоплене зітхання Бріджит: "Хороші хлопці так не цілуються!" говорить саме за себе.

Віднесені вітром (1939 рік)

Найкасовіша стрічка в історії все ще задає високий стандарт сучасному кіно - її розібрали на кадри і цитати. Історію кохання Ретта і Скарлетт при цьому складно назвати зразковою: вона - норовлива, він - нетерплячий. Але все ж найперший поцілунок головних героїв запам'ятався багатьом - вкрадений поцілунок, гіркий поцілунок, повний гніву, відчаю, страху і незрозумілого кохання, яке лякало Батлера і О'Хару.

Якщо вам більше до вподоби комедії, і здається, що ви переглянули вже абсолютно все, пропонуємо до вашої уваги кінодобірку: Що подивитися: топ-5 сміховинних комедій останніх років, про які ви не чули.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти