Міф чи реальність: навіщо люди кладуть батарейки в морозилку

28 листопада 2022, 21:08
Лайфхак з батарейкою і холодильником на слуху, але чи працює він насправді?
Батарейка, холодильник
Навіщо люди кладуть батарейки в морозилку / pixabay.com

Вже багато років в мережі "гуляє" думка, що батарейки заряджаються на холоді. Нібито якщо зберігати їх в холодильнику, то низька температура уповільнює хімічні процеси всередині акумулятора.

За різними даними, ємність акумулятора на холоді в морозилці збільшується приблизно на 5%.

Як зберігають батарейки в холодильнику?

Існують різні підходи до зберігання акумуляторних батарей всередині холодильника. Одні радять покласти батарейки в морозилку на пів години, а потім дістати і відразу відправити на нетривалу зарядку. Після цього акумулятори повинні полежати годину, а потім їх можна зарядити повністю.

відео дня

Інший алгоритм описує 12-годинне знаходження розрядженого акумулятора всередині морозильної камери в герметичному пакеті. Після батарейки потрібно розморозити до кімнатної температури і повністю зарядити.

Чому класти батареї в холодильник погана ідея

Річ у тім, що виробники нічого не пишуть про те, наскільки комфортно батарейок в холодильній або морозильній камері. Але і так ясно, що при заморожуванні і розморожуванні акумуляторів зі 100% ймовірністю відбудеться виникнення конденсату.

Після цього можна зіткнутися з корозією металу. Може порушитися і цілісність батарейки. Якщо є бажання ризикнути — нічого небезпечного для життя не станеться.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти