Чи можна дарувати гортензії дівчині та які любовні неприємності принесе синя квітка

19 березня 2023, 02:18оновлено 10 квітня 2023, 14:08
Краса і вишуканість цих квітів заворожують людей вже кілька століть. Що значить, коли дарують гортензії та чи можна дарувати гортензії дівчині?
Чи можна дарувати гортензії дівчині та які любовні неприємності принесе синя квітка
Гортензія вважається символом любові, достатку, процвітання й добробуту / Фото instagram.com/gortenziyaaa

Отримувати квіти в подарунок завжди приємно. А що значить, коли подарували гортензії, й що ця квітка принесе в будинок.

Гортензія походить зі Східної Азії, зокрема Японії та Китаю. Її спочатку називали "квітучий бузок". Вперше гортензію привезли в Європу в 18 столітті, коли вона стала об'єктом інтересу європейських садівників і квіткових колекціонерів.

Зараз гортензію вирощують у багатьох країнах, включаючи Японію, Китай, Корею, США, Канаду та Європу. Вона стала популярною завдяки своїм великим і яскравим суцвіттям, які можна різноманітно комбінувати з іншими рослинами в саду або використовувати для створення букетів і композицій.

відео дня

Чи можна вирощувати гортензію в своєму саду, читайте в матеріалі: Прекрасна і небезпечна: чому не можна садити гортензію біля будинку.

Що приносить в будинок гортензія

Гортензія - це не лише красива квітка, але і символ прекрасних почуттів та емоцій. Вона може приносити в будинок гармонію, радість і затишок, створюючи особливу атмосферу в приміщенні.

Крім того, гортензія має низку корисних властивостей для здоров'я та добробуту. Її аромат заспокоює нервову систему і допомагає зняти стрес, покращує настрій та знімає втому.

Також гортензія володіє очисними властивостями та здатна поліпшити якість повітря в приміщенні, особливо в тих випадках, коли навколо багато забруднень і пилу.

У китайській культурі гортензія вважається символом процвітання і достатку. Згідно з повір'ями, її присутність в будинку може залучити благополуччя та успіх у справах.

Що значить, коли дарують гортензії

Гортензія в подарунок - відмінний спосіб передати свої емоції та почуття. Ця квітка може стати символом любові, поваги й подяки, процвітання й добробуту.

Якщо вам подарували гортензії, то символізм такого подарунка залежатиме від культури й контексту. У загальному сенсі дарування гортензій можна трактувати як побажання щастя, успіху, процвітання та любові.

Також варто враховувати колір гортензії, яку дарують:

  • біла гортензія може символізувати щирість і благородство;
  • блакитна або синя - ласку та повагу;
  • рожева - романтичні почуття і ніжність;
  • фіолетова - духовний розвиток.

Чи можна дарувати гортензії дівчині

Гортензія може стати прекрасним подарунком для будь-якої жінки чи дівчини. Головне - при виборі квітів враховувати їхнє значення і символіку в залежності від кольору.

Також необхідно брати до уваги індивідуальний смак дівчини.

До слова, в деяких культурах гортензія вважається символом скромності й жіночності, її дарують дівчатам на знак поваги і захоплення.

При цьому на Сході вважають, що не варто дарувати дівчині гортензії синього кольору або кольору індиго, оскільки ці квіти зроблять її холодною та будуть "заморожувати" її почуття.

Синя Гортензія
Синя гортензія може охолоджувати почуття, свідчать забобони / Фото pixaby

Забобони і прикмети, пов'язані з гортензією

У різних культурах світу існує безліч прикмет, пов'язаних з гортензією:

  • Якщо гортензія починає швидко в'янути, це може бути ознакою невірності або зради.
  • Якщо гортензія цвіте раніше звичайного, це може говорити про те, що весна або літо будуть ранніми.
  • Якщо на гортензії багато бутонів, це віщує багатий урожай або прибуток.
  • Якщо в будинку живе незаміжня дівчина, посаджена у дворі гортензія завадить їй вийти заміж. Згідно із забобоном, чагарник стримує жіночу енергію в одному місці.

Раніше Главред писав: якщо гортензії не хочуть рости, хворіють, марніють, жовтіють або зовсім відмовляються цвісти, їм потрібна "швидка допомога". Лимонна кислота врятує квітку.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти