Чи можна визначити тривалість чоловічого життя по талії - відповідь невролога

22 вересня 2021, 02:10
Вихід за межі одного метра в обхваті талії, за словами медика-невролога, означає вкрай серйозну ступінь ожиріння. І це небезпечно для чоловіків.
Зайва вага
Чи можна визначити тривалість чоловічого життя по талії-відповідь невролога / ua.depositphotos.com

Найпростіший спосіб оцінити тривалість життя чоловіка за зовнішнім виглядом - виміряти обсяг його талії. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на думку відомого медика-невролога Дмитра Шубіна.

За словами лікаря, вихід за межі одного метра в обхваті талії означає серйозну ступінь ожиріння. А це, в свою чергу, вказує на зниження рівня в організмі головного чоловічого гормону — тестостерону.

"Є класичне дослідження, проведене шведськими вченими. Вони оцінювали тестостерон-головний чоловічий статевий гормон, який забезпечує здоров'я і тривалість життя чоловіка. Талія до 94 сантиметрів - здоров'я хороше, життя нормальне, тестостерон в нормі. Від 94 до 102 сантиметрів — зниження тестостерону на 50 відсотків. У чоловіків з талією вище 102 сантиметрів тестостерон знижений на 80-90 відсотків", — розповів Шубін.

відео дня

Невролог окремо порекомендував чоловікам вкрай уважно стежити за рівнем цього гормону.

читайте такожЧи можна уві сні "спалювати" зайву вагу-відповідь дієтолога

Нагадаємо, раніше вчені пояснили, чому пандемія COVID-19 загрожує спалахом ожиріння. Карантин можна назвати головним каталізатором процесу ожиріння.

Вчені знайшли нову причину ожиріння у жінок. Виявляється, є чіткий фактор того, що жінки починають набирати зайву вагу.

Стало відомо, які корисні продукти з омега-3 допоможуть скинути вагу. Як кажуть медики, в організмі багатьох людей не вистачає поліненасичених жирів омега-3 ‒ оскільки жоден орган не може їх синтезувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти