Чи можна віддати, подарувати або викинути своє грошове дерево - прикмети і забобони

25 лютого 2023, 15:31
Проста логіка каже, що якщо грошове дерево притягує своєму господареві гроші, значить і викидати його не можна. Але це не зовсім так.

Грошове дерево
Чи можна викидати квітку грошове дерево / Фото ua.depositphotos.com

Грошове дерево (товстянка, крассула) - невибаглива рослина, яка є вдома у багатьох квітникарів. З нею пов'язана безліч прикмет. Згідно з однією з них, рослина притягує в будинок фінансовий успіх. Раніше Главред писав, як правильно посадити грошове дерево, щоб в будинку водилися гроші.

Бувають випадки, коли рослина загинула, набридла або від неї вирішили позбутися з інших причин, наприклад, якщо в будинку є домашні тварини, для яких вона є небезпечною. Чи можна викидати квітку грошове дерево або віддати її друзям?

Що робити зі старим грошовим деревом

Товстянка - це рослина-довгожитель і може рости близько 50 років. Але якщо зовсім не приділяти їй уваги, то рослина може зачахнути і втратити свій зовнішній вигляд.

Проста логіка каже, що якщо грошове дерево притягує своєму господареві гроші, значить і викидати його не можна. Адже таким чином можна викинути і свою фінансову удачу разом з ним. Насправді це не зовсім так.

Позитивну енергію в будинок несе лише здорова та міцна крассула. Тому якщо рослина чахне, значить її потрібно або реанімувати, або викинути.

Як правильно викинути грошове дерево

Просто викинути в смітник грошове дерево не радять. Нібито якщо так зробити, то добробут піде з сім'ї назавжди. Адже дерево довгий час росло у вашому будинку, "харчувалося" вашою енергією, приносило удачу, а в результаті таких дій може банально "образитися".

Найкраще рішення - "повернути квітку природі" або знайти їй нового господаря. Наприклад, можна винести крассулу на вулицю та закопати.

Другий варіант - залиште собі відросток, а решту рослини викиньте.

Третій спосіб позбутися від грошового дерева - подаруйте його людині, яка подбає про рослину.

Ці правила стосуються лише тієї товстянки, яку виростили ви самі. Якщо рослину купили в магазині, але потім вона швидко загинула, її сміливо можна викидати.

Чи можна віддати своє грошове дерево

Вважається, що грошове дерево, яке виростили ви самі, можна віддати друзям або знайомим, оскільки це посилить дружні зв'язки, зміцнить грошові потоки між членами сім'ї, а також принесе удачу.

Грошове дерево можна також віднести на роботу, щоб поліпшити стосунки з колегами. Ще це допоможе зробити так, щоб гроші з роботи пішли прямо в будинок.

Єдиний нюанс - віддавати грошове дерево з дому можна лише в тому випадку, якщо воно пашить силою і здоров'ям.

Кому не можна віддавати грошове дерево з дому

Крассулу в жодному разі не варто віддавати заздрісним друзям, ревнивим родичам або колегам.

Раніше Главред писав, як доглядати за грошовим деревом, щоб в будинку водилися гроші.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти