Як доглядати за грошовим деревом, щоби вдома були гроші - прикмети та правила

16 грудня 2021, 04:36оновлено 17 грудня 2021, 07:49
Грошове дерево символізує фінансову стабільність і привертає грошові потоки до свого господаря. Якщо ви подбаєте про нього - воно подбає про вас.
грошове дерево
Грошове дерево приваблює в будинок багатство / Фото ua.depositphotos.com

Грошове дерево - це кімнатна рослина, яку, напевно, знають всі. Причому загальновідомою є саме ця назва, але є й інші імена - крассула, толстянка, мавпяче дерево і дерево щастя. Рослину стали називати грошовою, тому що її листя зовні схожне монети. Власне, з цієї ж причини вважається, що товстянка має вплив на добробут свого господаря, а ще є своєрідним маяком позитивної енергетики.

В принципі все просто і логічно: якщо листя і стебло грошового дерева товсті, м'ясисті й зелені - значить добробут сім'ї збільшується. Можна вірити або не вірити в прикмети, але, погодьтеся, ми притягуємо в наше життя те, чого дуже хочемо. Так чому б не спробувати створити для грошового дерева максимально комфортні умови, щоби воно, в свою чергу, принесло у ваше життя багатство і достаток.

Отже, грошове дерево можна використовувати для залучення багатства. Як же активізувати його енергію?

Грошове дерево - прикмети

По-перше, вважається, що грошове дерево потрібно вкрасти. Це не означає, що потрібно винести вазон під пальто з квіткового магазину. Можна просто відірвати маленький листочок товстянки в будинку, де живуть досить забезпечені люди. З листочка слід виростити своє власне грошове дерево. До слова, чим менший відросток вийде укорінити, тим швидше удача наздожене власника. Тут працює такий принцип: рослина проростає при несприятливих умовах, а це теж символ збагачення, коли з невеликого стартового капіталу виростає прибуток.

Якщо все ж вирішите купувати грошове дерево в магазині, то беріть маленьке - у міру його зростання ростиме і ваше благополуччя.

Якщо подарували грошове дерево - прикмети

Приймати в дар товстянку можна лише від тієї людини, яка зробила це від чистого серця. Та й в цьому випадку краще віддячити дарувальника монетами.

Як посадити грошове дерево для залучення грошей

Садити грошове дерево краще на зростаючий Місяць в середу і в вазон червоного кольору - цей колір сприяє припливу грошей. Якщо червоного горщика немає, то можна перев'язати вазон червоною стрічкою або розфарбувати червоними лініями, що символізують грошовий потік.

На дно вазона покладіть три або вісім монеток однакової гідності гербом вгору і при цьому примовляйте: "Монета до монети, листок до листка". Вже безпосередньо саджаючи рослину, потрібно сказати: "Тобі рости, а мені в багатстві цвісти". Заключна фраза, коли грошове дерево вже посаджено в вазон, звучить так: "Тобі в багатстві цвіти, а мені твоє багатство нести".

читайте такожПринесе заміжжя й купу грошей: як змусити цвісти доларове дерево - простий спосіб

Грошове дерево - де має стояти

Вазон з товстянкою потрібно поставити біля вікна, яке виходить на південну або південно-східну сторону.

Не можна ставити грошове дерево біля електричних приладів, вони перешкоджають вільній циркуляції фінансової енергії.

Не рекомендується ставити біля товстянки вазони з кучерявими квітами, кактуси та інші рослини з колючками.

Також не ставлять горщик з квіткою біля акваріума або іншої ємності з водою, інакше можуть виникати труднощі з накопиченням грошей.

Як доглядати за грошовим деревом, щоби прийшли гроші

З крассулой потрібно спілкуватися, як би дивно це не звучало. Знаходьте хоча б кілька хвилин на день для цього. Кажуть, що навіть якщо ви забудете його полити, воно перенесе відсутність вологи, а ось без спілкування загине. Розповідайте товстянці про свої фінансові плани, попросіть рослину про підтримку в справах. Добре це робити в енергетично сильний день - в середу.

Грошове дерево любить, коли йому протирають листочки вологою тканиною - так йому краще дихається. При цьому можна наговорювати будь-які слова на багатство. Також порах*йте листочки. В цьому випадку спрацює приказка про те, що грошам подобається рахунок.

Після отримання фінансового прибутку, потрібно взяти кілька монеток і розташувати їх гіркою поруч із вазоном з товстянкою. Монети вважаються потужним грошовим магнітом і підсилюють вплив рослини.

Сильною енергетичною дією є прив'язування грошових купюр на товстянку. Бажано взяти червоні нитки або атласні стрічки, щоби прикріпити гроші різного номіналу. Згодом купюри потрібно поміняти на нові, щоби не було застою енергії.

До Нового року рекомендують прикрасити грошове дерево шоколадними цукерками в золотистій фользі, перев'язаними червоними стрічками.

Загинуло грошове дерево - прикмети

Іноді так буває, що ви начебто добре доглядаєте за грошовим деревом, а воно починає чахнути. Тут потрібно звернути увагу на атмосферу вдома. Можливо, в кімнаті, де воно знаходиться, постійно панує негативна атмосфера, відбуваються сварки і скандали?

Також грошове дерево може чахнути, якщо її господар захворів.

Якщо вазон з грошовим деревом впав, але рослина не постраждала - це до зміцнення фінансового становища, якщо горщик розбився - у вас багато заздрісників; якщо дерево зламалося - чекайте матеріальних труднощів.

Цвітіння грошового дерева

Якщо цвіте грошове дерево, то це хороший знак. Відбувається це не так часто, але якщо вже толстянка порадувала вас квітами, значить точно буде грошовий прибуток, причому з найнесподіваніших джерел. В цей час можна загадувати бажання, і вони напевно здійсняться.

грошове дерево
Так цвіте грошове дерево / Фото ua.depositphotos.com

Як змусити грошове дерево цвісти, ми писали тут.

Чи можна викинути грошове дерево?

Логічно, що просто так викидати рослину, яку ви так пестили і плекали, не варто. Тим більше якщо ви вірите в те, що воно є символом вашого фінансового благополуччя.

Грошове дерево можна викинути, лише якщо воно остаточно загинуло. Але і в цьому випадку, йому потрібно подякувати теплими словами, закопати і покласти поруч монетку.

читайте такожЯк виростити авокадо з кісточки й змусити його цвісти і родити вдома - всі секрети і правила

Раніше Главред писав про те, що сигаретний попіл - унікальне добриво для кімнатних рослин. Як його застосовувати і в чому користь, читайте тут.

Макуху кави також можна використовувати як добриво для домашніх квітів. Як застосувати кавову гущу, читайте тут.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти