Чи можна сир їсти кожен день - відповідь дієтолога

15 листопада 2021, 22:59
Зазвичай напівтверді або тверді сири зберігаються в холодильнику близько двох тижнів (якщо вони упаковані), говорить медик-дієтолог Тетяна Разумовська.
Сир
Чи можна сир їсти щодня - відповідь дієтолога / УНІАН

Сир - хороший спосіб зміцнити зуби і впоратися з апетитом. Лікар-дієтолог Тетяна Розумовська в коментарі РИА Новости озвучила основні корисні властивості продукту.

"Білок - основний "будівельний" матеріал для організму. Перші ознаки його нестачі - набряки на обличчі і набряки ніг, часті застуди, слабкість і стомлюваність. Якщо не звертати увагу на ці "дзвіночки", наслідки можуть бути більш серйозними. У добу дорослому, чия фізична активність не дуже висока, за даними ВООЗ, потрібно 45-55 грамів білка, тому корисно включати сир в раціон", - каже вона.

Головне у вживанні сиру - регулювати його кількість (не більше 25-30 грамів на добу). Зазвичай напівтверді або тверді сири зберігаються в холодильнику близько двох тижнів (якщо вони упаковані), але є сорти, які лежать до чотирьох місяців — наприклад (гауда, голландський, масдам, Російський). Основний термін "життя" пармезану - до шести місяців.

відео дня

М'які сири, наприклад, камамбер, потрібно поїдати якомога швидше - протягом семи-десяти діб. Але з цим можна впоратися ‒ помістити сир в морозилку і зберегти до трьох місяців.

читайте такожЧи корисний сир з цвіллю і скільки його можна з'їдати за день: відповідь фахівця

Нагадаємо, раніше людям з підвищеним артеріальним тиском і слабкими судинами лікарі порадили уникати підйому важких гантель або гир.

Дієтолог проекту Natures Aid Дженні Логан назвала овоч, сік якого потрібно пити натщесерце проти високого тиску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти