Чи можна запускати пральну машину два рази поспіль: відповідь усіх здивує

29 липня 2023, 10:55оновлено 9 серпня 2023, 16:09
Багато хто не задумується, який проміжок повинен бути між праннями в машинці і чи потрібно взагалі робити перерву. Є нюанси, які варто знати кожному.
Стирка, стиральная машина
Чи можна запускати пральну машину два рази поспіль/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Багато хто з нас хоча б раз стикався з ситуацією, коли упродовж тижня не було часу на прання, тому увесь зібраний одяг так і лишився чекати вихідних. А на вихідних починається квест із назвою "встигнути все", і, звісно, доводиться інтенсивно експлуатувати пральну машинку і запускати прання кілька разів. Але при цьому не усі задумуються, чи потрібно дати пральній машині відпочивати між праннями, хоча насправді це дуже важливе питання, якщо ви хочете, щоб машинка прослужила вам якомога довше.

Здавалося б, машинка створена саме для прання, то що ж може статися, якщо вона проведе кілька циклів очищення одягу підряд? Але не все так просто, як здається. Є деякі нюанси, які варто знати кожному. Тому давайте розбиратися, чи має бути якийсь інтервал між праннями у пральній машині.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Навіщо додавати лід у каву: 3 рецепти, від яких усі будуть в захваті

відео дня

Пральні машинки, особливо якщо вони виготовлені надійним виробником, мають певний запас міцності. Але деталі такої техніки, як і будь-якої іншої, будуть з часом зношуватися. При цьому деталям пральної машинки доводиться ще важче, адже вони постійно контактують з водою, яка далеко не завжди якісна. На довговічність деталей також впливають перепади напруги в електромережі, висока швидкість обертання барабану тощо.

Чим інтенсивніше використовувати пральну машину, тим швидше будуть зношуватися її деталі. Але тоді виникає логічне запитання: чи має значення, прати машинкою по одному разу на день кілька днів підряд чи кілька разів за один день?

У відповіді на це питання думки можуть розходитися. Більшість майстрів сходяться на думці, що перерва необхідна, але не є обов’язковою. Під час циклу прання механізми машинки нагріваються, і для машинки було б непогано, якби ви дали трішки часу, щоб ці механізми охолонули до наступного прання.

Краще зробити інтервал між циклами від 30 хвилин до 2 годин. Але гострої необхідності у таких діях немає, тому вибір залишається за кожним.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти