На якому пальці потрібно носити обручку: дивовижні і цікаві прикмети

22 лютого 2023, 16:51
Де не можна носити обручку і де можна - Главред найдетальнішим чином вивчив всі прикмети, пов'язані з цим атрибутом законного шлюбу.
Обручка
Існує маса прикмет з приводу обручок / ua.depositphotos.com

Колись була популярною пісенька з рефреном "обручка – не проста прикраса". І це таки дійсно так - навколо таких кілець склалося досить кількість різного роду прийме. Спробуємо про них розповісти детальніше.

Обручка прикмети:

Носити обручку до, власне, процесу одруження - просто так, для краси точно не варто, говори народна мудрість;

Якщо дівчина бажає таким чином наблизити власне весілля, то сильно ризикує, що весілля, навпаки, повністю засмутиться;

Ні в якому разі не можна брати для одруження батьківські кільця (або там, кільця дідусів-бабусь). Навіть якщо вони дуже дорогі і якісні (і взагалі дуже дороги як пам'ять), а ваші рідні прожили в шлюбі багато десятків років, краще все ж зберегти їх "обручки" як сімейні реліквії. А собі для весілля потрібно обов'язково купити нові.

Якщо випадок знайшли обручку, то неодмінно його потрібно підібрати ‒ це все до щасливого шлюбу. Але ось приміряти його ні в якому разі не можна ‒ адже ви ж достовірно не знаєте, які проблеми були в родині у людини, який його втратив. Його можна віднести в ломбард або продати через мережу, можна просто покласти в темну скриньку в шафі, але носити ‒ не можна.

Не приймайте обручки в подарунок. Навіть якщо їх вам приносять з найтеплішими побажаннями рідні та близькі. Обов'язково у відповідь дайте за кільця грошей - нехай навіть трохи; не експериментуйте з дизайном кілець. Варто вибрати прості і гладкі кільця. Саме вони зазвичай уособлюють спокійне життя в шлюбі. Якщо хочете, то можна поекспериментувати з сортами золота в кільці і, звичайно, з гравіюванням з внутрішньої сторони.

Ні в якому разі не кидайте кільце. Впустити його на землю ‒ в пил, бруд і сніг ‒ погано, а вже втратити – зовсім зле. І вже зовсім паршивою прикметою в цьому розрізі впустити кільця прямо в РАГСі ‒ коли молодята змінюються ними.

Кільце

На якій руці носять кільце

Тут все гранично просто. В Україні, як і в багатьох країнах Східної Європи обручку носять на безіменному пальці. Більш того, жінкам його носити на аналогічному пальці лівої руки не рекомендується категорично. Це тягнеться з глибини століть, коли жінок, які овдовіли, повинні були носити на ньому обручку від цього шлюбу. Ну і, власне, за давньою традицією саме правою рукою, згідно з прикметами, належить підписувати важливі документи, хреститися або затверджувати договори.

За кордоном (по всій видимості, через католицьку традицію) саме безіменний палець лівої руки призначений для носіння обручки в першому і кожному наступному шлюбі.

Інші новини про прикмети:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти