Мухи ненавидять ці запахи: як позбутися від комах назавжди - шалені трюки

5 серпня 2023, 16:24оновлено 7 серпня 2023, 01:35
2325
Влітку навіть москітна сітка не рятує нас від нав'язливих мух, які намагаються знайти доступ до наших житлових приміщень.
мухи
Як прогнати мух з дому? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Найнеприємніша проблема, з якою ми зіштовхуємося влітку, безсумнівно, пов'язана з мухами та різноманітними комахами, які навідуються до наших осель. Навіть москітна сітка не рятує нас від нав'язливих мух, які намагаються знайти доступ до наших житлових приміщень. І тут господині та господарі починають шукати способи, як прогнати мух з дому назавжди. Про це йтиметься далі в нашому матеріалі.

А якщо вам цікаво, як позбутися павуків, то пропонуємо прочитати наш матеріал: Як позбутися павуків в домі назавжди: перевірені методи.

Щоб своїми руками створити ефективний засіб, який відлякує мух, необхідно ознайомитися з властивостями тих рослин і природних компонентів, які мухи не люблять.

відео дня

Ефірні олії. Мухи не терплять запаху багатьох ефірних олій, таких як лаванда, м'ята, евкаліпт або чайне дерево. Ефірні олії саме те, що сильно відлякує мух. Спробуйте змішати декілька крапель обраної ефірної олії з водою і розпиліть розчин по приміщенню. Результат не забариться – мухи дуже швидко зникнуть.

Часник. Надокучливі мухи підуть з вашої оселі, якщо почують запах часнику. Уся справа в тому, що часник має характерний запах, який мухи уникають. Просто розкладіть кілька часникових головок у місцях, де часто з'являються мухи, або зробіть розчин з часнику та води та розпиліть його на поверхні.

Цитрусові. Якщо ви досі шукаєте відповідь на питання, які запахи відлякують мух у домі, то цитрусові, ймовірно, – це саме те, що ви шукаєте. Простий і надзвичайно ефективний метод – розкласти шкірки апельсинів, лимонів або грейпфруту на столі та інших місцях, куди часто навідуються мухи.

Суха гвоздика. Щоб швидко позбутися від надокучливих мух, можна використати кілька бутонів сухої гвоздики. Просто покладіть їх на розігріту сковороду та злегка обсмажте. Через декілька хвилин ваш будинок заполонить аромат гвоздики, який дуже не подобається комахам. Тому вони швиденько покинуть вашу оселю.

Тепер ви знаєте, чого бояться мухи в квартирі. Проте якщо ви хочете зробити для них пастку, то пропонуємо вам корисний лайфхак. Далі розповідаємо, як зробити пастку для мух в домашніх умовах.

Найефективніша пастка для мух: як зробити

Якщо у приміщенні дуже багато мух, то можете спробувати ще й зробити хитру пастку для мух. Для цього вам знадобиться пластикова пляшка та кілька хвилин вільного часу.

Пастка для мух з пляшки робиться дуже легко та просто. Для початку відрізаємо на пляшці шийку.

Далі беремо картонний лист та загортаємо його конусом. Закріплюємо конус скотчем та відрізаємо його кінчик.

Тепер всередину пластикової пляшки кладемо приманку. Це має бути щось солодке: шматочок дині чи груші тощо. Також хорошою приманкою для мух є дріжджі з цукром. Після цього згорнутий конусом паперовий лист поміщаємо всередину пляшки.

За допомогою такої пастки мухи залітатимуть всередину, а вилетіти назад не зможуть, оскільки отвір дуже вузький.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти