Справжній обман зору: з картинкою-головоломкою за 5 секунд впораються лише одиниці

27 квітня 2023, 14:01
У цій головоломці по картинці потрібно визначити, яке червоне коло більше.
головоломка
Оптична ілюзія - яке червоне коло більше / Jagran Josh

Оптичні ілюзії та різні головоломка по картинках часто можуть бути справжнім обманом зору. Нашому мозку може здаватися, ніби відповідь очевидна і все неймовірно просто. Однак насправді ви можете помилятися.

Подібні головоломки є відмінним тренуванням для мозку, адже вчить його мислити нестандартно. Якщо спочатку вам здається, що ви не зможете знайти рішення або робите це дуже довго, то з часом ви почнете "лущити" головоломки як насіння.

Вам представлена ілюзія Еббінгаузена (або кола Тітченера). На зображенні є сині та червоні кола. Вам всього лише потрібно визначити, який же червоне коло більше.
Ця задачка на логіку під силу лише найуважнішим і найрозумнішим. На пошук відповіді вам дається всього 5 секунд. Головне зверніть увагу на те, що вам не можна користуватися лінійками або іншими предметами. Вашим помічником будуть лише ваші очі і кмітливість.

відео дня

Яке червоне коло більше

Зверніть увагу на те, що навколо червоних кіл розташовані різні сині кола. Біля першого червоного кола сині досить великі і знаходяться на великій відстані. Біля другого - вони дрібні і розташовані дуже близько.

Ви змогли визначити, яке червоне коло більше? А зараз ми розкриємо правду.

Насправді червоні кола абсолютно однакові. Однак нам здається, ніби правий круг більший за лівий. Вся річ у тому, що головоломка спотворює сприйняття розміру за рахунок розміру синіх кругів і їх відстані від центральних.

Нагадаємо, раніше ми пропонували вам знайти зайву букву О серед букв Q. На вирішення цього завдання вам дається всього 10 секунд. Швидко розібратися з головоломкою зможуть лише люди з високим рівнем IQ.

Також Главред пропонував розібратися ще з однією головоломкою. Вам потрібно за 6 секунд знайти всього одну зайву цифру. З цим завданням впорається лише люди з винятковими навичками.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти