Не зможете відірватися: як правильно приготувати ароматні сушені гриби

13 квітня 2023, 11:38оновлено 27 грудня 2023, 15:40
Сушені гриби мають неймовірно насичений смак і аромат. Навіть невелика їх кількість зробить вашу страву незабутньою.
гриби, сушені гриби
Як правильно готувати сушені гриби / Колаж фото instagram/solenye_gruzzdi

Гриби - це те, що може зробити багато страв неймовірними. Їхній смак і аромат доповнять приготований вами шедевр. Гриби досконалі навіть самі по собі. Їх можна варити, смажити, запікати, сушити. Навіть подрібнені гриби стають чудовою приправою.

Шкода лише те, що за ними не можливо ходити в ліс цілий рік. Однак це не біда, адже можна зробити так, що вони будуть доповнювати ваші страви навіть не в сезон. При цьому вам не треба буде витрачати шалені гроші взимку, щоб, наприклад, придбати трохи білих грибочків. Вашим порятунком буде сушка грибів.

Цей неймовірний спосіб дійсно допоможе вам відчувати насичений смак і аромат грибів в будь-який момент, якщо ви цього забажаєте. Від білих грибів без розуму навіть гурмани. Звичайно, адже з них можна приготувати неймовірно смачний суп, гарнір, доповнити страву з риби або м'яса, додати в піцу, зробити грибне масло.

Однак сушені гриби вимагають особливого підходу. Їх не рекомендується кидати відразу на сковорідку і починати смажити. Враховуючи те, що в них і так практично не залишилося вологи, ви ризикуєте перетворити гриби на вуглинки.

гриби, сушені гриби
Як правильно готувати сушені гриби / instagram / verasergeeva116

Як правильно готувати сушені гриби

Перш за все вам потрібно замочити гриби. Якщо ви використовуєте холодну воду, то краще почекати 2-3 години. Якщо ви заливаєте сушені гриби окропом, то можна залишити їх на 15-20 хвилин. Попереднє замочування пом'якшить смак грибів у страві.

Деякі господині використовують для подальшого приготування воду, в якій гриби замочували, щоб додати страві більш насичений грибний смак і аромат. Однак інші господині навпаки радять не робити це, бо у страви може з'явитися смак гіркоти і неприємний присмак.

Після замочування потрібно обов'язково промити гриби. Не варто нехтувати цим етапом, бо перед сушінням гриби ніхто не миє і на них може залишитися пісок або лісовий ґрунт. Надалі ви можете відчути ніби на зубах щось хрумтить, якщо не помити гриби.

Після цього їх можна подрібнити до потрібного вам розміру і залити холодною водою. Під час закипання ви побачите, що в каструлі почала з'являтися піна, яку обов'язково краще зняти. Вогонь можна зменшити і продовжити варити гриби ще приблизно 30-90 хвилин - залежно від виду грибів.

Зверніть увагу на те, що сушені гриби мають неймовірно насичений смак і аромат. Їх краще не використовувати у великій кількості. Так, наприклад, для соусу вам знадобиться всього невелика жменя грибів на літр води. А для супу - велика жменя на 3 літри води.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти