Неймовірна користь чорносливу: вчені розповіли, як потрібно правильно їсти сухофрукт

6 січня 2022, 05:10оновлено 6 січня 2022, 20:13
Чорнослив володіє просто феноменальними властивостями.
Неймовірна користь чорносливу: вчені розповіли, як потрібно правильно їсти сухофрукт
У чому користь чорносливу / соцмережі

Чорнослив рекомендують при проблемах з кишечником — при метеоризмі, відчутті тяжкості, розпирання і болю в животі, а регулярне вживання чорносливу може допомогти запобігти запор.

Це пояснюється тим, що чорнослив, або сушена слива, є прекрасним джерелом клітковини, яка допомагає моториці кишечника, пише "ТСН".

100-грамова порція чорносливу (близько 10 шт.) містить близько 7 г клітковини і є щоденною потребою організму.

відео дня

Може допомогти запобігти втраті кісткової маси

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, жінкам рекомендується споживати від 22 до 28 г клітковини, тоді як чоловіки повинні споживати від 28 до 34 г клітковини в день.

"Клітковина - лише одна з багатьох важливих переваг чорносливу", - говорить науковий співробітник Крістофер Мор.

В одному дослідженні, опублікованому в академічному журналі Osteoporosis International, вчені виявили, що щоденне вживання п'яти-шести чорносливин може допомогти запобігти втраті кісткової маси.

читайте такожЧи корисно регулярно їсти брокколі - відповідь нутриціологівМор спеціально досліджував споживання чорносливу жінками в постменопаузі, які страждають остеопорозом.

Ті, хто споживав п'ять-шість штук чорносливу в день за шість місяців, змогли запобігти втраті мінеральної щільності кісток.

"Чорнослив повинен бути в раціоні кожного"

"Така ж кількість чорносливу (п'ять-шість штук) поліпшить фактори ризику серцевих захворювань і запалень, тому чорнослив повинен бути постійно у вашому раціоні", - поділився дослідник.

Раніше повідомлялося, що вчені з Ліверпульського університету провели дослідження, яке показало, що найчастіше взимку багато людей набирає зайву вагу. Але фахівці кажуть, що запобігти цьому допоможе чорнослив.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти