Ніякої хімії і шкоди для волосся: як освітлити пасма домашніми засобами

6 січня 2023, 15:29
Виявилося, що навіть продукти, які знайдуться в холодильнику, можуть відмінно освітлити волосся і подарувати йому шикарний відтінок.
волос
Як освітлити волосся в домашніх умовах / Instagram

Багато красунь час від часу хочуть щось змінити у своїй зовнішності або поліпшити те, що мають. Нерідко хочеться змінити колір волосся. Але при цьому словосполучення "пофарбувати волосся" лякає, адже в складі покупних фарб дуже багато хімії, яка може зіпсувати пасма.

Багато експертів звернули увагу на те, що фарбування у світлі відтінки псує волосся сильніше, ніж у темні. Але що ж робити, якщо так хочеться освітлити волосся?

Виявляється, зробити це можна домашніми засоби, а краще навіть сказати продуктами. Вони точно не зашкодять пасмам так, як це зроблять хімічні засоби. До того ж ці продукти навіть зможуть зміцнити волосся.

Ромашка

Для того, щоб освітлити волосся цим засобом, вам знадобиться 30 г лікарської ромашки, 250 мл води і сік половини лимона.

Ромашку необхідно залити окропом і дати їй настоятися. Коли відвар охолоне, його потрібно відфільтрувати через марлю. Засіб потрібно наносити на помите і мокре волосся. Ним потрібно сполоснути пасма і дати волоссю висохнути.

Перекис водню

Вам знадобиться лише перекис і пляшечка з розпилювачем. Волосся повинне бути добре вимитим і розчесаним. Розпорошувати перекис водню потрібно від коренів до кінчиків. Якщо ви хочете освітлити лише певні пасма, відокремте їх від основної частини волосся.

Засіб варто залишити на волоссі приблизно на 50 хвилин, після чого змити. Якщо ви почали відчувати неприємні відчуття, то засіб потрібно змивати відразу ж.

Лимонний сік

Вам знадобиться свіжовичавлений сік лимона. Тут необхідно враховувати тип вашого волосся. Якщо у вас сухе волосся, то вам знадобиться: 1 склянка лимонного соку, ¼ склянки кондиціонера для волосся. Якщо у вас нормальний тип волосся: ¼ склянки води, 1 склянка соку лимона.

Інгредієнти необхідно гарненько змішати і залишити їх в тарілці на 15 хвилин. Після цього готову маску варто наносити на волосся за допомогою ватних дисків і залишити на волоссі на 2 години. Засіб необхідно змити шампунем. Варто відзначити, що красуні обіцяють результат через 2-4 тижні.

Кефір

Так-так, вам не здалося. Саме кефір також здатний освітлити волосся. До того ж він поліпшить їх стан, відновить структуру і прискорить ріст волосся.

Кефір необхідно рівномірно нанести на сухі пасма і обмотати голову харчовою плівкою або пакетом. Голову потрібно замотати рушником і тримати засіб близько 2 годин.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти