Про які проблеми зі здоров'ям говорять болі в грудях-відповідь кардіолога

21 вересня 2021, 23:20
Лікар стверджує, що якщо людина може точно визначити місце болю, то тоді він регулярно страждає аж ніяк не від проблем з серцево-судинною системою.
Біль, груди
Про які проблеми зі здоров'ям говорять болі в грудях - відповідь кардіолога / ua.depositphotos.com

Регулярні болі в грудях можуть свідчити про багатьох серйозних захворюваннях. Про це розповів відомий медик і телеведучий Олександр Мясников, повідомляє РИА Новости.

За словами фахівця, такі болі можуть бути ознакою не тільки швидкого інфаркту або неврологічних захворювань, але і проблем з дихальними шляхами, шлунково-кишковим трактом, а також захворюваннями мозку або зубів.

Мясников стверджує, що якщо пацієнт може точно визначити місце болю, тоді він страждає не від проблем з серцем. Якщо ж людина відчуває тиск по всій грудях, то це говорить про захворювання серцево-судинної системи.

відео дня

"Тут важливо зрозуміти, у кого більше шанс на реальну хворобу серця. Потрібно враховувати стать, вік, куріння, спадковість, наявність гіпертонії, рівень холестерину і цукру, вага, наявність ниркових захворювань. За сукупністю цих характеристик і робимо висновки", - підкреслив медик.

Крім того, Мясников особливо нагадав, що болі в області серця — причина для негайного звернення до лікаря, а також сигнал про те, що потрібно позбутися від шкідливих звичок або скинути зайву вагу.

читайте такожЧи можна позбутися від "поганого" холестерину - пояснення кардіолога

Нагадаємо, раніше китайські вчені довели новий зв'язок діабету і коронавірусу, а американські дослідники знайшли нову ознаку поширеного типу діабету.

Кардіолог Олександр Мясников заявив - коли у людини є схильність до діабету або вже спостерігається переддіабетний стан, то допомогти організму може вживання трьох напоїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти