Орхідеї цвітуть як скажені: рецепт "живої" води для рослин з простого засобу з аптечки

27 лютого 2023, 12:19
Цікавитесь, чим полити орхідеї, щоб вони цвіли? Скористайтеся найпростішим і дуже дешевим препаратом, який є в аптечці у кожного.

Активоване вугілля для орхідей
Активоване вугілля для орхідей - в чому користь і як застосовувати / Фото ua.depositphotos.com

Орхідеї - "примхливі пані", за якими потрібен ретельний догляд, якщо ви хочете, щоби вони якомога частіше балували вас цвітінням. Раніше Главред писав про суперпідгодівлю для тропічної красуні, яка допоможе оживити рослину і продовжити цвітіння. Тоді йшлося про те, як застосовувати бурштинову кислоту для орхідей. Але це не єдиний засіб з аптечки, яким можна підгодувати зелену улюбленицю. Активоване вугілля для орхідей - це ще один "мастхев" будь-якого квітникаря. Коштує активоване вугілля копійки, а користі принесе на мільйон.

Коли застосовувати активоване вугілля для орхідей

Якщо орхідея захворіла, її листя в'яне, з'явилася цвіль, відвалився квітконос, то їй допоможе лише повна пересадка. І обов'язково потрібно використовувати при цьому активоване вугілля.

Рослину потрібно акуратно витягти з горщика та перевірити коріння. Всі гнилі та засохлі частини потрібно відрізати, а ранки присипати потовченим в порошок активованим вугіллям. Активоване вугілля спрацює як антисептик і захистить рослину від проникнення патогенних мікроорганізмів.

Активоване вугілля слід додавати і в субстрат для орхідей. Пігулки потрібно рівномірно розподілити по горщику, тому що якщо покласти їх в якесь одне місце, то результату такі маніпуляції не дадуть. Активоване вугілля поліпшить повітрообмін і забере надлишки вологи, чим знизить ризик розвитку гнилі та грибкових інфекцій.

Потовченим вугіллям рекомендують присипати та поверхню субстрату. Це послужить хорошою профілактикою грибкових захворювань.

Також активоване вугілля застосовується при поливі орхідей. Досвідчені квітникарі кажуть, що якщо застосовувати цей препарат на регулярній основі, то орхідея буде пишно цвісти.

При поливі занурювальним методом разіив у кілька місяців в воду слід покласти кілька пігулок активованого вугілля. Суть цього методу в тому, що завдяки звичайному чорному активованому вугіллю коріння орхідеї не буде гнити. Здорове коріння - запорука того, що рослина буде сильною, а значить і порадує цвітінням.

До речі, відповідь на питання, як повернути до життя орхідею, також буде такою: використовуйте активоване вугілля всіма перерахованими вище способами.

Раніше Главред писав, як врятувати зневоднену орхідею всього за три дні.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти