Звідки береться печія та як її позбутися - слушні поради дієтолога

8 січня 2022, 04:45
Експерт каже, що появи неприємних відчуттів можна уникнути.
Звідки береться печія та як її позбутися - слушні поради дієтолога
Як позбутися печії / croeos.net/

Печія найчастіше тимчасовий, некомфортний і минуща недуга. Діючий засіб від печії – зміна раціону, дотримання правильного харчування і здорового способу життя.

Дієтолог Світлана Фус назвала причини її виникнення та розповіла як позбутися неприємного відчуття.

Печія - поширена ознака порушення травлення, з яким стикається чимало людей, і виникає вона не сама по собі. Найчастіше з'являється у тих, хто нерегулярно харчується, переїдає, у людей з ожирінням. Ще є безліч інших випадків, починаючи від вживання певних продуктів, вживанні їх в положенні лежачи і закінчуючи хворобами травного тракту, що вимагають обов'язкового лікування.

відео дня

Чому з'являється печія?

1. Порушення режиму харчування - нерегулярне харчування, вживання їжі на ходу, погане пережовування, переїдання.

2. Часте вживання "дратівливої" їжі - смаженого, гострого, жирного, кофеїновмісних і солодких газованих напоїв, свіжої випічки і т. д.

3. Шкідливі звички і фактори навколишнього середовища – куріння, зловживання алкоголем, хронічний стрес.

4. Вживання деяких медикаментів.

5. Захворювання органів травлення-гастрит з підвищеною кислотністю, гастроезофагеальна рефлюксна і виразкова хвороби, захворювання жовчовивідних шляхів і підшлункової залози.

6. Підвищення внутрішньочеревного тиску-носіння тісного одягу, підняття важких предметів. Шанси, що кислотний рефлюкс і печія виникнуть, збільшуються при ожирінні. При надмірній масі тіла виникає постійно підвищений тиск в черевній порожнині, що послаблює нижній сфінктер стравоходу.

7. Вагітність - одна з причин розвитку печії у жінок в цей період життя.

Печії можна уникнути

Щоб не провокувати появу печії, необхідно нормалізувати режим харчування, обмежити ті продукти, які дратують слизову, відмовитися від шкідливих звичок, нормалізувати вагу і т. д. також варто забути про переїдання, відмовитися від фізичних навантажень і положенні "лежачи" після їжі на 15-20 хвилин, вечеряти за 2-3 години до сну, носити вільний одяг.

читайте такожПечія або Серцевий Напад: названі головні відмінності, які можуть врятувати життяСписок продуктів, які можуть посилювати печію, досить великий. З раціону слід виключити жирні і смажені страви, гострі приправи і соуси, кава, міцний чай і шоколад, газовані напої, кислі фрукти і овочі. Але слід прислухатися і до того, що відчуваєте. І якщо продукти, зазначені в списку, не провокують печію, прибирати їх з раціону необов'язково. Слід стежити за їх кількістю і частотою вживання.

Як позбутися печії

Боротися з печією медикаментами або народними засобами самостійно не слід. І хоча в аптеках є багато засобів, здатних знизити симптоми захворювання, їх тривале застосування буде небезпечним для здоров'я, може привести до ускладнень. І якщо вона виникає багато разів і регулярно – це тривожний сигнал і необхідна консультація лікаря, обстеження і лікування причини печії.

Печія - найчастіше тимчасовий, некомфортний і минуща недуга. Діючий засіб від печії – зміна раціону, дотримання правильного харчування і здорового способу життя.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти