Чому кішки люблять спати на чистій білизні: 4 неочевидні причини

4 червня 2023, 14:42
У домашнього кота, який живе виключно в замкнутому просторі, не так вже й багато вражень. І кожна зміна - це ціла подія.
Кішка
Кішка намагається позначити білизну собою / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Кожен, у кого вдома живе кішка, неодноразово помічав, що вихованець вибирає собі дивні місця для сну. Дуже часто тварина може спати де завгодно, але лише не в своїй лежанці. Кішка може спати на речах господаря, в шафі або на стопці випрасуваної постільної білизни. Раніше Главред писав, чому кішка хоче залізти в шафу та як відучити її це робити. Тепер спробуємо розібратися, чому кішки люблять спати на чистій білизні.

По-перше, у домашнього кота, який живе виключно в замкнутому просторі, не так вже й багато вражень. Тому вихованець гостро реагує на будь-які зміни. Коли білизна випрана, вона має особливий запах, тому коту і цікаво на ній повалятися. Аромат прального порошку і кондиціонера може сподобатися кішці та зацікавити її на певний час.

Друга причина, чому кішки люблять спати на чистій білизні, в тому, що коли ви випрали речі, погладили їх, її запах звідти зник. А цього пухнастик просто не може допустити, тому і намагається виправити цю помилку, знову позначивши білизну собою.

відео дня

По-третє, якщо ви не лише випрали білизну, але і попрасували її, кішка не відмовить собі в задоволенні полежати на теплому місці.

По-четверте, кішки люблять сидіти на підвищенні. Ціла стопка білизни - цілком підходяще місце для спостережного пункту.

Раніше Главред писав, що значить, якщо кішка лежить або спить на людині.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти