Чому не потрібно викидати рідину від консервованого горошку та як її використовувати

2 січня 2022, 02:27
Аквафаба підійде для веганів і може замінити яєчні білки під час приготування майонезу, безе, зефіру, шоколадного мусу та інших страв.
консервований горошок, бобові
Рідину з банки з консервованим горошком та іншими бобовими можна використовувати для приготування домашнього майонезу / Фото ua.depositphotos.com

Під Новий рік 2022 багато господинь готуватимуть традиційний святковий салат Олів'є, обов'язковим інгредієнтом якого є консервований зелений горошок.

Експерти радять не викидати рідину з банки, адже її можна використовувати для приготування майонезу та інших страв. До слова, ця порада стосується і інших консервованих бобових (квасолі, сочевиці).

Рідина з банки з консервованим горошком та іншими бобовими називається аквафаба, повідомляє Gastronom. Під час консервування бобові піддають тепловій обробці та розчинні частини насіння (бобів, горошин) вимиваються у воду. Цю рідину потім розливають в банки.

Як використовувати рідину від консервованого горошку

Аквафаба може замінити яєчні білки під час приготування майонезу, безе, зефіру, шоколадного мусу та інших страв.

Щоби позбутися взапаху бобових, потрібно додати ваніль або лимонну кислоту.

Як зберігати аквафабу

Зберігати аквафабу можна в холодильнику 4-5 днів. Ще один варіант - можна заморозити її в формочках для льоду, а потім перекласти готові кубики в харчовий контейнер та повернути в морозилку на зберігання.

Домашній майонез з аквафаби - як приготувати

Такий майонез підійде для веганів і тих, хто стежить за здоров'ям, оскільки він вийде дуже легким. За консистенцією майонез з аквафаби більш рідкий, тому його добре використовувати для заправки салатів.

Щоби приготувати 250 г майонезу з аквафаби, вам знадобиться:

  • 1 зубчик часнику;
  • 60-70 мл аквафаби;
  • 12-14 бобів готового нуту;
  • сік половини лимона;
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 150 мл рафінованої соняшникової олії;
  • 1-2 ст. л. оливкової олії "екстра вірджин" без сильного аромату і яскравого смаку;
  • 2 гілочки кропу;
  • солі.

Всі інгредієнти, крім олії та кропу, потрібно помістити в чашу блендера і збити до однорідної маси. Потім поступово підливати соняшникову олію, продовжуючи збивати. Маса повинна загуснути і бути однорідною.

Спочатку може здатися, що майонез з аквафаби дуже рідкий. Але якщо він трохи постоїть в холодильнику, то стане густішим. Після слід додати оливкову олію та дрібно нарізаний кріп.

Як повідомляв Главред, раніше лікар-дієтолог, фахівець медицини антистаріння, засновник Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська розповіла, чим замінити майонез в салатах Олів'є та Оселедець під шубою і чи варто це робити.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти